Με μια εμφάνιση, βγαλμένη από το βιβλίο με τις κορυφαίες της ιστορίας της, η εθνική μας ομάδα πόλο μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων επικρατώντας με το επιβλητικό 10-4 του Μαυροβουνίου αφήνοντας το για πρώτη φορά στην ιστορία του εκτός τετράδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τη μεριά της η Εθνική μας πάει για πρώτη φορά σε τετράδα ολυμπιακού τουρνουά μακριά από τη χώρα μας και δεύτερη μετά το 2004 στην Αθήνα όπου όμως τότε δεν υπήρχε προημιτελικός και η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου πήγαινε απευθείας στους «4». Η Εθνική με τρομερή άμυνα και τον τερματοφύλακα Μανώλη Ζερδεβά σε τρομερή (και πάλι) μέρα κράτησε τους Μαυροβούνιους στο 0/8 με παίκτη παραπάνω και μόλις στο 1 γκολ σε ολόκληρο (πρώτο) ημίχρονο (6-1).

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

Αντίπαλός μας στα ημιτελικά η Ουγγαρία που μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση και με επτά γκολ του Κρίστιαν Μάνχερτζ επικράτησε 15-11 της Κροατίας που μετά από δύο συνεχόμενους τελικούς (2012, 2016) θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Η Σερβία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νέο άσο του Ολυμπιακού Φιλίπ Φιλίποβιτς (3 γκολ) επικράτησε εύκολα της Ιταλίας (10-6) και θα παίξει ημιτελικά με την Ισπανία που νίκησε με 12-8 τους Αμερικανούς.