Ο Πέδρο Μαρτίνς έζησε το παιχνίδι με τον ίδιο έντονο τρόπο που ζει σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Ολυμπιακού. Αλλά τούτη τη φορά; Γνώριζε πολύ καλά πως ένα γκολ που θα έφερνε την ισοφάριση θα έμοιαζε με γκολ… νίκης. Γι’ αυτό και τα ξεσπάσματά του τόσο πριν από το τέρμα του Αγκιμπού Καμαρά, όσο και τη στιγμή που ο Αφρικανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο πορτογάλος προπονητής ήταν πολύ εκνευρισμένος όχι με την εξέλιξη του ματς, αλλά με την εχθρική διαιτησία που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός. Σε σημείο να διαμαρτυρηθεί έντονα στον διαιτητή όταν δεν έδωσε ένα καθαρό φάουλ στον Ελ Αραμπί και να δεχτεί κίτρινη κάρτα. Και στο γκολ; Ηρθε το ξέσπασμα. Εσφιξε τη γροθιά του και κοιτούσε προς τον τέταρτο διαιτητή, την ώρα που οι συνεργάτες του έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν και οι παίκτες έτρεχαν προς τη σέντρα προκειμένου να αναζητήσουν γκολ ανατροπής.

Ο πορτογάλος υποστήριξε στο φινάλε: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπως το περιμέναμε, με έναν δύσκολο αντίπαλο, με ποιοτικούς παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε, στο δεύτερο γίναμε περισσότερο Ολυμπιακός. Ηταν ένα καλό παιχνίδι, με φάσεις, με γκολ, ήταν μοιρασμένο όπως το περιμέναμε. Ο διαιτητής επηρέασε τον αγώνα κατά του Ολυμπιακού».

Ονιεκούρου:

«Νιώθω έτοιμος»

Αρωμα Καραϊσκάκη για πρώτη φορά πήρε ο Χένρι Ονιεκούρου. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού βρέθηκε χθες στο φαληρικό γήπεδο προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς με τη Λουντογκόρετς και πριν από το παιχνίδι μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις. «Ολα ήταν πολύ καλά στην πρώτη μου μέρα. Με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου να προσαρμοστώ και είχα την ευκαιρία να τα πω με τον προπονητή. Θα συζητήσω μαζί του για το δεύτερο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς και αν θα χρειαστεί να αγωνιστώ. Νιώθω έτοιμος για να είμαι στην αποστολή για τη Βουλγαρία» ανέφερε ο Νιγηριανός, που μίλησε και για τον κόσμο αλλά και για το τι μπορεί να δώσει με τα στοιχεία που διαθέτει στον Ολυμπιακό.

«Εχω ακούσει για το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Για το γήπεδο, για τον κόσμο. Το μήνυμα που έχω να τους δώσω είναι να μείνουν στο πλευρό μας και να συνεχίσουν να μας στηρίζουν. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα με πολλούς τρόπους».

Μάλμε – Ρέιντζερς 2-1

Τι κι αν η Ρέιντζερς είναι το φαβορί στα χαρτιά; Η Μάλμε έδειξε πως μπορεί να κάνει τη ζημιά απέναντι στους Σκωτσέζους και αν δεν ερχόταν ένα γκολ στο 95′ να… σώσει την παρτίδα για την ομάδα του Τζέραρντ, τώρα οι Σουηδοί θα είχαν ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα χέρια τους. Αν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς, θα βρει απέναντί του στα πλέι οφ του Champions League μία εκ των Μάλμε ή Ρέιντζερς. Αλλά ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια από τις δύο θα είναι, μετά το χθεσινό πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το τελικό 2-1 υπέρ της Μάλμε αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού. Οι Σουηδοί κατάφεραν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους να βρουν δύο γκολ σε δύο λεπτά. Με ένα βολ πλανέ του Ρικς στο 47′ και ένα γκολ του Μπιρμάντσεβιτς δύο λεπτά αργότερα η Μάλμε έπαιρνε ένα προβάδισμα δύο γκολ που την έβαζε ξεκάθαρα σε ρόλο φαβορί για την πρόκριση. Η Ρέιντζερς βρισκόταν στα… σκοινιά, αλλά σώθηκε στο 95′. Ο Ντέιβις με αριστερό βολέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το τελικό 2-1 που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στη Γλασκώβη.

Μάλμε (Γιον Νταλ Τόμασον): Νταλίν, Νίλσεν, Αχμέντοτζιτς, Μοϊσάντερ, Ρικς (88′ Μπέιμο), Μπέργκετ, Ινοσεντ, Κρίστιανσεν (89′ Ράκιπ), Λεβίτσι, Τσόλακ, Μπιρμάντσεβιτς (74′ Νάλιτς).

Ρέιντζερς (Στίβεν Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Ελάντερ, Ντέιβις, Αρφιλντ, Λούντστραμ, Ράιτ, Κεντ, Ιτεν (63′ Σάκαλα).