Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο Δουβλίνο και γνώρισε την ήττα από την Μποέμιανς με 2-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, παρουσίασε σοβαρές αμυντικές αδυναμίες και πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Γενικώς οι Ασπρόμαυροι είχαν ζητήματα συνοχής, ενώ φάνηκε να αιφνιδιάζονται από το δυναμικό ξεκίνημα της Μποέμιανς, που μπήκε στο ματς αποφασισμένη και με πλάνο. Οι Ιρλανδοί ήταν πολύ μαχητικοί και φάνηκαν πιο έτοιμοι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, που έχει ακόμα να διανύσει δρόμο για να φτάσει στα επίπεδα που επιθυμεί.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα κατάφερε να σκοράρει για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης για τον Δικέφαλο του Βορρά. Μιας και αν το παιχνίδι έληγε με 2-0 ο ΠΑΟΚ θα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης, αφού το έργο του στη ρεβάνς της Τούμπας θα ήταν πολύ δύσκολο.

Ξεκίνησε καλά

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 3′ είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ αλλά το πλασέ του Ζίβκοβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε έξω. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί να απειλήσει με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι Ιρλανδοί ανέβασαν την απόδοσή τους με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν δύο λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και πάτησαν περιοχή προειδοποιώντας ουσιαστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης για αυτό που ερχόταν.

Στο 23′ σε μια βαθιά μπαλιά προς τα δεξιά ο Μιχαηλίδης δεν πήγε δυνατά στη φάση, ο Κέλι του πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε προς τον Κόουτ, τον οποίο δεν πρόλαβε ο Βιεϊρίνια που έλειπε από τη θέση του και ο παίκτης της Μποέμιανς σκόραρε για το 1-0.

O ΠΑΟΚ… επιβεβαίωσε τα τεράστια αμυντικά κενά του στο 48′. Ο Κόουτ βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, σούταρε, ο Πασχαλάκης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο σύλλογος από το Δουβλίνο έκανε το 2-0!

Αντίδραση

Με ένα σουτ του Ολιβέιρα ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια… ύπαρξης στο 57′. Ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή στο 63′ (σε πρόσωπα, όχι σε διάταξη). Οι Ιρλανδοί έμειναν από δυνάμεις και ο ΠΑΟΚ σε μία φάση που δεν… μύριζε γκολ έφτασε στo 2-1. Σέντρα από τα δεξιά του Σβαμπ, έπιασε την κεφαλιά ο Ολιβέιρα από το ύψος της μικρής περιοχής στο 77′ και νίκησε τον Τάλμπατ κάνοντας το 2-1. Με τον ίδιο παίκτη λίγα λεπτά μετά η ομάδας της Θεσσαλονίκης έφτασε κοντά και στο 2-2 αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση έφυγε αουτ. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος και ο ΠΑΟΚ θέλει δύο γκολ στην Τούμπα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ (Κιθ Λονγκ): Τάλμπατ, Λάιονς, Κρόνγουολ (82′ Φίνερτι), Σ. Κέλι, Μπρέσλιν, Κόουτ (88′ Γουίλσον), Ντεβόι (76′ Λέβινγκστον), Μπάκλεϊ, Μπαρτ (88′ Γουόρντ), Τζ. Κέλι, Τίρνι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι (63′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (63′ Μουργκ), Καγκάβα (63′ Μπίσεβαρ), Ελ Καντουρί (63′ Tζόλης), Ολιβέιρα (82′ Σφιντέρσκι).