«Αντίο, Τόκιο» είπαν χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη μετά τον αποκλεισμό τους και στο διπλό μεικτό, ένα βήμα πριν από τη ζώνη των μεταλλίων.

Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε με 2-1 από τους Αυστραλούς Ασλεϊ Μπάρτι (η Νο 1 στον κόσμο στις γυναίκες) και Τζον Πιρς. Χάνοντας με 6-4 το πρώτο σετ, απαντώντας στο δεύτερο και ισοφαρίζοντας επίσης με 6-4 και χάνοντας με 10-6 στο τάι μπρέικ το 3ο σετ (παίζεται στους 10 νικηφόρους πόντους τάι μπρέικ).

Ετσι χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία και για τους ίδιους, αλλά και για το ελληνικό τένις, να κατακτήσουν μετάλλιο ή μετάλλια που θα ήταν τα πρώτα μετά τα δύο ασημένια (Διονύσης Κασδαγλής στο απλό και Διονύσης Κασδαγλής και Δημήτρης Πετροκόκκινος στο διπλό) και τα δύο χάλκινα (Κώστας Πασπάτης στο απλό και Αριστείδης και Κώστας Ακρατόπυλος στο απλό) που είχε η Ελλάδα από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896!

Τα τουρνουά ήταν βατά, παρά τις αντίξοες συνθήκες για τους αθλητές (απίστευτη ζέστη και υγρασία), για τις οποίες μάλιστα ξέσπασε μέσω social media και γενικότερα για τις συνθήκες που επικρατούν στους αγώνες ο γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Χρήστος Φιωτάκης.

Στις γυναίκες θα παίξουν για το χρυσό μετάλλιο η Ελβετίδα Μπένσιτς (Νο 9 στο τουρνουά) με τη Ρωσίδα Βοντρούσοβα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσουν η Ουκρανή Σβιτολίκα (Νο 4, απέκλεισε τη Σάκκαρη) και η Ριμπάκινα από το Καζακστάν (Νο 15).

Στους άνδρες θα παίξουν στον έναν ημιτελικό ο Σέρβος Τζόκοβιτς (Νο 1) με τον Γερμανό Ζβέρεφ (Νο4) και στον άλλον ο Ισπανός Μπούστα (Νο 6) με τον Ρώσο Κατσάνοφ (Νο 12), ο οποίος απέκλεισε στα προημιτελικά τον Γάλλο Ουμπέρ (είχε αποκλείσει τον Τσιτσιπά).

Γι’ αυτό λέμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για 2 ακόμα μετάλλια για τους πρωταθλητές μας, που ήδη πάντως ανανέωσαν το ραντεβού τους για τρία χρόνια στο Παρίσι, μετά το Ρολάν Γκαρός, για το ολυμπιακό τουρνουά.