Ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο μονοπάτι των προκριματικών; Η Λουντογκόρετς, την οποία υποδέχεται την Τρίτη (3/8) στο Φάληρο. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας όπως αναμένονταν την έκανε και εκείνη τη «δουλειά» της με αντίπαλο τη Μούρα από τη Σλοβενία: Νίκησε χθες με 3-1 και πήρε το εισιτήριο. Προφανώς ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά. Γιατί, με έναν τρόπο ο Ολυμπιακός δεν έμαθε μόνο τα… επόμενα χθες βράδυ στα προκριματικά του Champions League. Πήρε μια γεύση και για τα μεθεπόμενα. Αν περάσει την Λουντογκόρετς; Στα playoffs θα αντιμετωπίσει μια εκ των νικητριών των παρακάτω ζευγαριών του 3ου προκριματικου: Κλουζ (Ρουμανία) – Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία),  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία), Μάλμε (Σουηδία) – Ρέιντζερς (Σκωτία). Yποψήφιος αντίπαλος είναι και η Μπρόντμπι.

Το θέμα όμως είναι να ξεπεράσει τα προβλήματά του ο Ολυμπιακός. Και να εμφανιστεί «ολόκληρος». Αν θα τα καταφέρει; Το ρεπορτάζ από αύριο κιόλας θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον στον Ρέντη. Και όχι μόνο! Διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα μεταγραφικά. Εκεί όπου οι Πειραιώτες είναι μια ανάσα από το «μπαμ» του καλοκαιριού με την απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου από τη Μονακό. Χθες στη Γαλλία έκαναν λόγο για συμφωνία στα 5 εκατ. ευρώ (όπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ» από τη Τρίτη). Χθες όμως είναι βέβαιο ότι κανείς στον Ολυμπιακό δεν είχε οτιδήποτε άλλο στο μυαλό του, πλην της ρεβάνς με την Μπακού. Σε αυτόν το απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Εκεί που ο πρωταθλητής Ελλάδας με την υπερπροσπάθειά του έκανε κατάθεση ψυχής.

* Στην Αλ Αΐν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιασίν Μεριά. Ανακοινώθηκε χθες η συμφωνία με τον διεθνή αμυντικό, από τη νέα του ομάδα.