Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε αθλητή που αγωνίστηκε εντοπίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο ολλανδός κωπηλάτης Φιν Φλοριάν βρέθηκε θετικός σε COVID μετά τη συμμετοχή του στα προκριματικά του μονοθέσιου σκιφ. Ο 21χρονος αθλητής, που έμενε στο Ολυμπιακό Χωριό, αποκλείστηκε από το ρεπεσάζ και τέθηκε σε απομόνωση.

Οι διοργανωτές αναζητούν τώρα τα άτομα με τα οποία ο Φλοριάν είχε έρθει σε επαφή, τόσο στο Ολυμπιακό Χωριό όσο και στη διάρκεια του αγώνα.Χθες εντοπίστηκαν επιπλέον δέκα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θετικών δειγμάτων σε COVID των ατόμων που έχουν άμεση σχέση με τους Αγώνες σε 132. Σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται τα κρούσματα αθλητών που βρίσκονταν σε προπονητικά καμπ στην Ιαπωνία.

Εννέα αστυνομικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας του Τόκιο που εργάζονταν στην ασφάλεια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων βρέθηκαν επίσης θετικοί, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα επιπλέον 40 συνάδελφοί τους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Χθες ανακοινώθηκαν 1.763 νέα κρούσματα στο Τόκιο από τα 1.128 της προηγούμενης ημέρας, ενώ για έκτη συνεχόμενη ημέρα ξεπέρασαν τα 1.000.