Η μοναδική ελληνίδα ολυμπιονίκης που έχει κατακτήσει δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλει να μεγαλώσει τη συλλογή της στο Τόκιο.

Η χρυσή (στα 25 μέτρα πυροβόλο) και χάλκινη (στα 10 μέτρα αεροβόλο) ολυμπιονίκης μας του Ρίο, οπλίζει και τα ξημερώματα (03.00 ώρα Ελλάδας) μπαίνει στη μάχη του δύσκολου προκριματικού στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μέτρα.  Ως συνήθως θα ρίξει τις 60 βολές της με στόχο την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία που θα τη φέρει στον τελικό που θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το πρόγραμμα στο αεροβόλο πιστόλι είναι από τις 03.00-10.30 (ώρα Ελλάδος) την Κυριακή με ένα σημαντικό διάλειμμα μεταξύ του προκριματικού και του τελικού με την πρωταθλήτριά μας να πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό σε έναν ιδιαίτερα αμφίρροπο αγώνα όπου πολλές σκοπεύτριες έχουν την ικανότητα να προκριθούν, συνεπώς θα γίνει μεγάλη και δύσκολη μάχη.

Την ίδια ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής (03.00) θα μπει στη μάχη και ο Νίκος Μαυρομμάτης στη σκοποβολή με τον προκριματικό του σκιτ, με τον τελικό να διεξάγεται μια μέρα μετά.

Οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές του Σαββατοκύριακου θα είναι πάντως από το ξημέρωμα του Σαββάτου.

Η κωπηλασία

Το δίδυμο στην κωπηλασία (δίκωπος), η Μαρία Κυρίδου με τη Χριστίνα Μπούρμπου θα αγωνιστεί στην 1η από τις τρεις προκριματικές σειρές που είναι η πιο δύσκολη καθώς είναι η μοναδική που θα έχει 5 πληρώματα (οι άλλες δύο σειρές έχουν από 4). Τα τρία πρώτα πληρώματα από κάθε σειρά θα περάσουν στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα τέσσερα θα αγωνιστούν στο ρεπεσάζ μια μέρα αργότερα για τη δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (03.00) θα έχει μπει στη μάχη και ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον προκριματικό στο ατομικό του πινγκ πονγκ  (κόντρα στον Σέρβο Πέτο) αλλά και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης που θα είναι ο πρώτος ποδηλάτης μας που θα κάνει πρεμιέρα, συμμετέχοντας στον αγώνα αντοχής (05.00).

Τα ξημερώματα της Κυριακής θα έχουμε και τις παρθενικές συμμετοχές των ιστιοπλόων μας με τις πρώτες ιστιοδρομίες για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στα RSX (06.05), τη Βασιλεία Καραχάλιου στα Λέιζερ Ράντιαλ (06.05) και την Κατερίνα Δίβαρη στα RSX γυναικών (09.05).

Οπως και την προσπάθεια της Φένιας Τζέλη στον γύρο των «16» για την κατηγορία των -57 κιλών στο Ταε Κβον Ντο.

Οι κολυμβητές

Ο υγρός στίβος ανοίγει την αυλαία από το Σάββατο με πρώτες συμμετοχές στα προκριματικά αυτές του Απόστολου Παπαστάμου στα 400 μέτρα μεικτή (13.02) και της Αννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα (13.28). Την Κυριακή – πάντα στα προκριματικά – θα πάρουν θέση στην εκκίνηση ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο (14.19) και η εθνική ομάδα των ανδρών (Χρήστου – Μελαδίνης – Βαζαίος – Γκολομέεβ) στη σκυτάλη 4χ100 ελεύθερο (15.10).

Και φυσικά η μόνιμη παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, παίζει στην πρεμιέρα της ξημερώματα Κυριακής με την Ουγγαρία (05.30).