Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως είναι λογικό είναι το απόλυτο πρόσωπο του ΝΒΑ και αντιμετωπίζεται έτσι και αλλιώς στις ΗΠΑ όπως αντίστοιχα συνέβαινε με μύθους του αθλήματος. Καθώς και ο Γιάννης θα πάρει θέση δίπλα τους έχοντας ακόμα αρκετά χρόνια για να μεγαλώσει τον δικό του μύθο.

Σε συνέντευξή του στο ESPN η αμερικανίδα συνάδελφος Μαλίκα Αντριους τον ρώτησε κάποια στιγμή πως νιώθει αυτή τη στιγμή το παιδί από την Ελλάδα.

«Το παιδί από την Ελλάδα, δεν το πιστεύει αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι το τρελό! Ηταν ένα μεγάλο ταξίδι, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Πρέπει όμως να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανε το παιδί από την Ελλάδα. Να δουλεύω πάρα πολύ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», τόνισε ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έχοντας αγκαλιά τα τρόπαιά του.

Παραδέχτηκε ότι: «Προτιμάω… έναν τίτλο και καλό στο Μιλγουόκι παρά 2-3 σε μία superteam» ενώ πρόσθεσε ότι επιτέλους δεν θα τον φωνάζουν μόνο… MVP:

 «Πάντα ήθελα να γίνω πρωταθλητής. Νιώθω ότι αν συνέχιζα να ακούω τη λέξη MVP θα συμβιβαζόμουν και δεν θα δούλευα για να γίνω καλύτερος. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι ο MVP, ήθελα να είμαι πρωταθλητής. Δεν ήθελα να νιώσω ότι ολοκληρώθηκα από τότε που πήρα το βραβείο. Ολοι ξέρουν ποιος είμαι. Εχω φτιάξει το όνομά μου στο πρωτάθλημα, αλλά πάντα ήθελα να δουλεύω όσο το δυνατόν περισσότερο. Πάντα ήθελα να γίνω πρωταθλητής και είχα πει να μη με αποκαλούν ΜVP, μέχρι να τα καταφέρω.

Αυτός είμαι. Αυτό μου επιτρέπει να βρίσκομαι σε τούτη τη θέση αυτήν τη στιγμή. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και δεν την αλλάζω» τόνισε ο έλληνας σούπερ σταρ που μίλησε και για την ομάδα του με μεγάλη αγάπη:

 «Είναι υπέροχο το συναίσθημα. Το πετύχαμε για τους ανθρώπους που μας πίστεψαν. Μπορεί να μην κερδίσουμε ποτέ άλλο πρωτάθλημα. Είναι οκ. Το καταφέραμε, όμως. Κάναμε αυτό που έπρεπε και προτιμώ να κερδίσω ένα με αυτόν τον τρόπο, από το να πάω κάπου αλλού, σε μία superteam και να κερδίσω δύο-τρία πρωταθλήματα. Ερχόμενος στην πόλη ήξερα ότι πρέπει να γίνω καλύτερος. Νιώθω άνετα με την απόφαση που πήρα, χαρούμενος που μένω στην πόλη».