ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι κυρίες της αυλής

ΑΝΤ1, 16.00

Ενας ψευτοζωγράφος που παρότι φυτοζωεί δεν έχει χάσει το κέφι του νοικιάζει ένα μικρό δωμάτιο σε κάποια αυλή και προσθέτει ζωντάνια στο καινούργιο περιβάλλον του.  Από τις εξαιρετικές ηθογραφικές κωμωδίες  της Φίνος Φιλμ, βλέπεται πια με νοσταλγία. Οι Ντίνος Ηλιόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ξεχωρίζουν. Παραγωγή: Ελλάδα, 1966 (100′) ***

Ο κατεργάρης

MEGA, 22.10

Μια κοπέλα ερωτευμένη με τον γιο του προϊσταμένου του αδελφού της προσπαθεί να τον κατακτήσει. Σαχλή κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη γυρισμένη την εποχή που ο ελληνικός εμπορικός κινηματογράφος έπαυε να είναι εμπορικός. Οι Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου στους βασικούς ρόλους. Παραγωγή: Ελλάδα, 1971 (84′) *

ΣΕΙΡΑ

Τα καλύτερά μας χρόνια

ΕΡΤ1, 22.00

Νοέμβριος του 1973. Μια ομάδα φοιτητών κλείνεται στο Πολυτεχνείο και αμφισβητεί για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά και έμπρακτα τη δικτατορία.

Η κατάληψη γίνεται σύντομα μαζική. Κατά το πρότυπο του ραδιοφωνικού σταθμού που λειτουργούν οι εξεγερμένοι φοιτητές, ο Αγγελος, με τα δικά του αθώα μάτια, αποφασίζει να στήσει κι αυτός ραδιοφωνικό σταθμό και να εκπέμψει το δικό του μήνυμα σε όλη την Αθήνα.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Νείλος: 5.000

χρόνια ιστορία

ΕΡΤ2, 19.00

Σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο, η Μπέτανι Χιουζ φτάνει στα πιο νότια σημεία του Αιγυπτιακού Νείλου. Κάποτε εκεί κινδύνευες να σε φάνε οι κροκόδειλοι. Σήμερα αυτό το κομμάτι του Νείλου είναι απλώς εντυπωσιακά όμορφο. Δεν στερείται όμως δράσης. Η Μπέτανι συναντά αρχαιολόγους στον ναό του θεού Κροκόδειλου, την ώρα που αποκαλύπτουν και ανασύρουν μια γιγάντια πέτρινη στήλη από τα θεμέλια του ναού. Σιγά σιγά αποκαλύπτουν εικόνες και ιερογλυφικά που φτιάχτηκαν χίλια χρόνια πριν από τον συγκεκριμένο ναό.