Η νίκη-πρόκριση των Χοκς (103-96 και σκορ 4-3) εκτός έδρας στη Φιλαδέλφεια ουσιαστικά ολοκλήρωσε μια έκπληξη που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Ετσι για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια τόσο το Νο1 της Ανατολής όσο και το Νο1 της Δύσης έμειναν εκτός τελικών περιφέρειας!

Οι Χοκς έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν με μειονέκτημα έδρας τους Σίξερς στον 2ο γύρο των playoffs και κατάφεραν να σπάσουν ένα σερί 26 χρόνων στο ΝΒΑ. Με τους Σίξερς (Νο1 στην Ανατολή) να μένουν εκτός τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας και τους Τζαζ (Νο1 στη Δύση) να αποκλείονται μερικές ημέρες νωρίτερα από τους Κλίπερς και να μένουν εκτός τελικών Δυτικής Περιφέρεια συνέβη κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 1993/94: Τόσο το Νο1 της Ανατολής, όσο και το Νο1 της Δύσης έμειναν εκτός τελικών των περιφερειών τους.

Στο μακρινό 1994, το Νο1 στην Ανατολή ήταν οι Χοκς και είχαν αποκλειστεί στον 2ο γύρο με 4-2 νίκες από τους Πέισερς. Το δε Νο1 στη Δύση ήταν οι Σιάτλ Σουπερσόνικς (νυν Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και είχαν αποκλειστεί στον 1ο γύρο με 3-2 νίκες από τους Νάγκετς. Για την ακρίβεια, το Σιάτλ είχε γίνει τότε το πρώτο Νο1 στην ιστορία του ΝΒΑ που αποκλείστηκε από το Νο8 στα playoffs.

Για την ιστορία, στους τελικούς της Ανατολής βρίσκονται το Νο3 (Μπακς) και το Νο5 (Χοκς), ενώ στης Δύσης το Νο2 (Σανς) και το Νο4 (Κλίπερς).