Μύρισε αέρας… ευρωπαϊκών κυπέλλων χθες. Και αυτό γιατί προέκυψαν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, του Αρη και της ΑΕΚ για τα προκριματικά των διοργανώσεων που μετέχουν. Φυσικά, νωρίς είναι ακόμη και επειδή είναι τόσο νωρίς, μιλάμε για ένα ταξίδι στο άγνωστο!

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή την Ντιναμό Τιφλίδας ή τη Νέφτσι. Ασφαλώς δεν υπάρχει πλήρης γνώση για το ζευγάρι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει στόχο να δυναμώσει και να προχωρήσει στην Ευρώπη. Ποια άλλη ομάδα είναι περισσότερο συνεπής από το συγκρότημα του Μαρτίνς; Ο Αρης καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αστανά. Είναι μια ομάδα που έχει δείξει καλά στοιχεία τα τελευταία χρόνια και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα ποσότητα. Το νεοσύστατο Conference League κρύβει ταξίδια με προορισμούς όχι γνωστούς και άρα παγίδες. Αλλά ενδιαφέρον έχει η ομάδα που έπεσε στην ΑΕΚ. Θα βγει από το ζευγάρι της Βελέζ (Βοσνία) και της Κολερέιν (Βόρεια Ιρλανδία). Και αν για την Κολερέιν ελάχιστοι γνωρίζουν κάτι, το όνομα της Βελέζ κάτι πρέπει να λέει σε αρκετούς.

Είναι το φαβορί για να προκριθεί και να συναντήσει την ΑΕΚ, πρόκειται για ομάδα που έχει έδρα το Μόσταρ και είναι – ναι – αυτή που «έδωσε» στο ποδόσφαιρο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε τρίτη στο εγχώριο πρωτάθλημα και επιστρέφει στην Ευρώπη ύστερα από το μακρινό 1988! Αναμφίβολα, αν περάσει η Βελέζ και βρει απέναντί της την ΑΕΚ, το συναπάντημα θα έχει ενδιαφέρον τεράστιο. Για πολλούς λόγους. Οσο για το συμπέρασμα από την κλήρωση, είναι ένα και μόνο: οι άγνωστες ομάδες πάντα κρύβουν μυστικά.