ΤΑΙΝΙΑ

Μαζί ή τίποτα

ΕΡΤ2 22.00

Σφιχτοδεμένο, ρεαλιστικό δράμα του Φατίχ Ακίν με την Νταϊάν Κρούγκερ στον ρόλο της Κάτια, μιας γυναίκας αποφασισμένης να βρει τους δολοφόνους του κουρδικής καταγωγής συζύγου της και του μικρού γιου τους, θυμάτων βομβιστικής επίθεσης.

Η αναζήτηση των ενόχων και η διαλεύκανση των κινήτρων πίσω από τη δίχως νόημα τραγωδία περιπλέκει το πένθος της, κρατώντας ανοιχτές τις πληγές της, σε μια ταινία που δικαίως προκάλεσε αίσθηση στην εποχή της χαρίζοντας στην Κρούγκερ το βραβείο ερμηνείας στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών 2017. Η ταινία κέρδισε επίσης τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2018. Στους ηθοποιούς θα βρούμε και τον Γιάννη Οικονομίδη που κρατά τον χαρακτηριστικό ρόλο ενός έλληνα νεοναζί.

Παραγωγή: Γερμανία – Γαλλία, 2017. (105′)  ***

ΣΕΙΡΕΣ

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

ΕΡΤ1 20.00

Η Χρύσα δεν παίρνει με καλό μάτι τη σχέση της μητέρας της με τον παπά και ειδικά το ενδεχόμενο ότι θα πρέπει να φέρεται σαν παπαδοκόρη. Η Βαρβάρα συναντά τον αγαπημένο της ηθοποιό και μοιάζει να είναι ο έρωτας της ζωής της. Η Φιλιώ με την Κατερίνα προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για χάρη του Παναγή, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.

Εξαψη

Mega 21.00

Κάποιος ανακαλύπτει την κρυψώνα του Μηνά, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Η Βίκυ περνά χρόνο με τη μητέρα της, αναπληρώνοντας τον χαμένο χρόνο.

Η Κλαίρη και ο Αλέξανδρος αφιερώνονται στη σχέση τους ύστερα από καιρό. Ο Κωστής βρίσκεται σε αδιέξοδο με την υπόθεση του Μηνά. Η Εβίτα νιώθει χαμένη. Βομβαρδίζει τον Τζώρτζη με ερωτήσεις σχετικά με τη Ζωή.