H oικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αναμένεται να αρχίσει ξανά να αναπτύσσεται το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ του Απριλίου. Σύμφωνα με τα πρακτικά, τα μέλη συμφώνησαν ότι οι μελλοντικές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας (PEPP) θα συνεχίσουν να βασίζονται στην κοινή αξιολόγηση των όρων χρηματοδότησης και στις προοπτικές πληθωρισμού.

Επανεκκίνηση με αύξηση πωλήσεων για την Amazon

Περίπου 10.000 άτομα θα προσλάβει η Amazon στη Βρετανία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα σε 55.000 εργαζομένους έως το τέλος του 2021. Οι θέσεις εργασίας θα είναι στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και το Κέιμπριτζ, καθώς και σε θέσεις στο Amazon Web Services. Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ είχε συνολικό εργατικό δυναμικό 1,3 εκατ. εργαζομένους στα τέλη Μαρτίου. Η Amazon έχει επίσης ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσλάβει 75.000 νέους υπαλλήλους προκειμένου να καλύψει θέσεις σε κέντρα logistics στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αυξήσεις μισθών από

τη McDonald’s στις ΗΠΑ

Η McDonald’s αυξάνει τους μισθούς που δίνει σε περίπου 650 ιδιόκτητα ταχυφαγεία στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους εργαζομένους. Η McDonald’s είναι η τελευταία από μια σειρά μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνουν αυξήσεις μισθών και η εταιρεία θα προσφέρει πλέον 13 δολάρια την ώρα. H Amazon, η Costco και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επίσης ανακοινώσει αυξήσεις μισθών τις περασμένες εβδομάδες.

Υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Χαμηλότερα κινήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Μάιο, με τον σχετικό δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν να υποχωρεί στις 82,8 μονάδες από 88,3 τον Απρίλιο. Μεγάλη πτώση στις 77,6 μονάδες από 82,7 κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών. Ο δείκτης τρεχουσών καταναλωτικών συνθηκών υποχώρησε στις 90,8 μονάδες από 97,2 προηγουμένως.