Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ

Το όριο των 3 δολαρίων το γαλόνι (3,8 λίτρα) ξεπέρασε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ λόγω των ελλείψεων που εμφανίζονται στην αγορά καυσίμων. Η άνοδος οφείλεται στο γεγονός πως το δίκτυο αγωγών της Colonial αντιμετώπισε προβλήματα από την περασμένη Παρασκευή, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η εταιρεία. Αυτό προκάλεσε πρόβλημα εφοδιασμού καυσίμων σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως της Ανατολικής Ακτής.

Αναβάθμιση προβλέψεων για την ισπανική οικονομία

Η ισπανική οικονομία αναμένεται ότι ανάκαμψε στο β’ εξάμηνο, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας της χώρας Οσκαρ Αρκε. Η κεντρική τράπεζα ανέμενε ότι το ΑΕΠ θα αναπτυσσόταν κατά 6% αυτό το έτος και κατά 5,3% το 2022. Χθες η Κομισιόν αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ισπανίας στο 5,9% το 2021 και στο 6,8% το 2022, επικαλούμενη την προβλεπόμενη επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, ιδιαίτερα στο επόμενο έτος.

Βαριά καμπάνα στην Google από την ιταλική κυβέρνηση

Η επιτροπή προστασίας του ανταγωνισμού στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει στην Google πρόστιμο άνω των 100 εκατ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά. Το πρόστιμο επιβάλλεται επειδή η εταιρεία του Διαδικτύου αρνήθηκε να δεχθεί στην πλατφόρμα της Google Play τρίτη εφαρμογή που επιτρέπει να εντοπίζονται σταθμοί επαναφόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διευκρινίζει σε μια ανακοίνωση η αντιμονοπωλιακή Αρχή.

Η Ρωσία θέλει να μειώσει το κόστος δανεισμού της

Σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου κρατικών ομολόγων προχωρεί η Ρωσία στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση σχεδιάζει πρόγραμμα επαναγοράς ακριβότερων ομολόγων που εκδόθηκαν για να χρηματοδοτήσουν τα προγράμματα στήριξης στη διάρκεια της πανδημίας. Η Ρωσία διπλασίασε το δανειακό της πρόγραμμα το 2020 στην προσπάθειά της να προστατέψει την οικονομία από τον αντίκτυπο της πανδημίας, έχοντας να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των τιμών πετρελαίου και τις επιπτώσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις.