Από την ερχόμενη Δευτέρα επεκτείνεται το μέτρο των self tests σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε λιανεμπόριο, σουπερμάρκετ, καταστήματα πώλησης ποτών και τροφίμων, εστίαση, μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές), υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια-κέντρα αισθητικής και υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπονται πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 1.500 ευρώ σε περίπτωση που εντοπιστεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test.

Εν τω μεταξύ, όπως υπογράμμισε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, ενώ σε μία ημέρα με ρεκόρ σε τεστ (75.000) διαμορφώθηκε στο 5,3. Και παρότι καταγράφεται μείωση και στα ενεργά κρούσματα που αγγίζουν τα 27.462 (όταν την περασμένη εβδομάδα έφταναν τα 30.000), δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε περιοχές που προβληματίζουν: Κάλυμνο, Θάσο, Λευκάδα, Εβρο, Ροδόπη, Πιερία, Φωκίδα, Καβάλα, Αρκαδία και Πρέβεζα.

Επιπρόσθετα, κατά τον ΕΟΔΥ, χθες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 3.089 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανήλθαν στους 809 και οι θάνατοι στους 81.