Ετσι χαρακτήρισε καλά ενημερωμένη πηγή τη σημερινή φάση των σκληρών και κρίσιμης σημασίας ελληνοαμερικανικών διαπραγματεύσεων. Η στιγμή είναι κρίσιμη ιδιαίτερα διότι την τελευταία στιγμή ο κ. Κίσσινγκερ κατόρθωσε να αναστείλη την αποστολή μηνύματος του προέδρου Φορντ, που θα ικανοποιούσε τις ελληνικές απόψεις. Κατόπιν τούτου απεφασίσθη η μετάβαση του υπουργού των Εξωτερικών κ. Μπίτσιου, ο οποίος αναχωρεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με εντολή να τονίση το ανυποχώρητο των ελληνικών απόψεων. Η Ουάσινγκτον επείγεται μεν να ανακόψη την ογκούμενη δυσφορία κι αγανάκτηση της ελληνικής Κοινής Γνώμης, αλλά ο κ. Κίσσινγκερ διστάζει να «θυμώση τους Τούρκους» προσφέροντας εγγυήσεις για το Αιγαίο. Η Ελληνικήν άποψη αντιθέτως είναι ότι «πρέπει να δηλωθή επισήμως από την  Ουάσινγκτον ότι η Αμερική θα επέμβη δυναμικά υπέρ της Ελλάδος σε περίπτωση τουρκικής εισβολής στο Αιγαίο».

Σύγκρουση 2 συρμών

του Ε.Η.Σ.

Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί ώρα 7.45 όταν δύο συρμοί των Ελληνικών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων συγκρούσθηκαν στον Σταθμό Αγίου Νικολάου, Πατησίων, από αίτια τα οποία διερευνώνται αυτή τη στιγμή. Πολυάριθμα ασθενοφόρα του Σταθμού Α΄Βοηθειών και του ΙΚΑ έσπευσαν επί τόπου και κατά τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση είχαν διακομίσει περίπου 30 τραυματίες και συνέχιζαν το έργο τους σε ατμόσφαιρα μεγάλης αγωνίας και συγχύσεως. Αρκετά αυτοκίνητα Ι.Χ. χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τη μεταφορά τραυματιών στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Οικονομικός έλεγχος

για την 7ετία!

Τακτική ένορκη προανάκριση ενεργεί ο επιθεωρητής του υπουργείου των Οικονομικών κ. Τράκας για τυχόν οικονομικές ανωμαλίες που εσημειώθησαν κατά την επταετία στη διαχείριση της περιουσίας και των κληροδοτημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ.Τράκας άρχισε να καλεί προς εξέταση υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου καθώς και καθηγητές του Ιδρύματος. Παράλληλα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου ανέθεσε στον ορκωτό λογιστή κ. Γεωργαντά να διενεργήσει αυτοέλεγχο.