Φύεται στα ελληνικά βουνά, κοστίζει έως και 180 ευρώ το κιλό και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει ακόμη και καφενεία της Ευρώπης. Το σαλέπι από τα Φίλυρα Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αγγλία, ακόμη και στις σκανδιναβικές χώρες και κερδίζει τους καταναλωτές που επιθυμούν μια εναλλακτική πρόταση με άρωμα Ανατολής. H εικόνα των σαλεπιτζήδων, μερικά μέτρα μακριά από την αρχαιότερη αγορά του κόσμου, τη Στοά Αττάλου, ή στην πλατεία Αριστοτέλους της συμπρωτεύουσας, είναι οικεία για όσους έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα. Και κάποιοι θέλουν να την αναβιώσουν στις χώρες όπου ζουν. Το σχετικό ενδιαφέρον επιβεβαιώνουν και δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ