Είναι ανυπόστατα – ως και σκόπιμα – όσα προσάπτει το κυβερνών κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ για χατίρια στον Κουφοντίνα, λέει η Ολγα Γεροβασίλη. Υπηρετούν «τον σκοπό της μεταστροφής της ατζέντας, από την αδυσώπητη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε, σε φαντασιακούς εχθρούς, σε φαντασιακές ταυτίσεις και συμμαχίες». Ξεκάθαρα έχει δίκιο. Η μακιαβελικά ιδιοφυής κυβέρνηση εξανάγκασε με δόλια μέσα το κόμμα της να κάνει καμπάνια υπέρ του «γεννήθηκα την 17Ν».  

Θέμα

Ο Γιάννης Αμανατίδης είπε αυτό που λέγανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ – και υποστηρίζουν ακόμη και μετά την κομματική ανακοίνωση περί ατυχούς δήλωσης του Δρίτσα: έπειτα από τη διευκρινιστική του συντρόφου δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αναρωτιέμαι, ωστόσο, αν υπάρχει θέμα με τον υπολανθάνοντα σεξισμούλη του Δρίτσα, ο οποίος στην ίδια προχθεσινή συνέντευξη επεσήμανε με ύφος στη δημοσιογράφο ότι ίσως δεν θυμάται πώς βιώναμε τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 17Ν επειδή είναι νέα γυναίκα.   

Ανάλυση

Στην ανάλυση του Γιάνη Βαρουφάκη ο Πρωθυπουργός θέλει να στήσει κάλπες τον Μάιο «γιατί τον συμφέρει να κάνει εκλογές μέσα στην πανδημία», αλλά το #MeToo του άλλαξε τα σχέδια οπότε θα τις στήσει το φθινόπωρο. Λαμβάνοντας υπόψη πόσες φορές έχει πέσει μέσα στις προβλέψεις του ο αριστερός που θα έσερνε την ευρωζώνη σε έναν πολιτικό τζόγο βασισμένο στη θεωρία των παιγνίων – και κατέληξε ο μοναδικός φυλακισμένος στα διλήμματα που τους έβαζε -, προτείνω να μην ετοιμάζεστε για εκλογές μετά το καλοκαίρι.  

Πρόγραμμα

Πάρτι κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Το λέω γιατί στη Βουλή ο Στέλιος Πέτσας αναρωτήθηκε απαντώντας στην κριτική τους για επιλογές του πρώην υπουργού «ποιος είπε ότι το πρόγραμμα ΦιλόΔημος έχει εγκαταλειφθεί ή του βάζει κανείς προσκόμματα;», ενώ μερικές μέρες πριν – σύμφωνα με τον Σκουρλέτη – ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών είπε είτε «Αντώνης Τρίτσης», είτε «ΦιλόΔημος» είναι το ίδιο πρόγραμμα. Αν ήμουν κακός θα έλεγα ότι η επικοινωνιακή προσέγγιση της πολιτικής πάντα γυρνάει μπούμερανγκ.