ΤΑΙΝΙΑ

Πριν και μετά

ALPHA, 02.30

Oταν ο 16χρονος γιoς του κατηγορείται για τη δολοφονία της συνομήλικης φιλενάδας του, ένας διάσημος ζωγράφος αποφασίζει να παραποιήσει διάφορα ενοχοποιητικά στοιχεία και να προσλάβει έναν επιτήδειο ποινικολόγο για την επίτευξη της αθώωσής του. Oλα δείχνουν όμως ότι ο μικρός όντως διέπραξε το έγκλημα και η μητέρα του είναι της άποψης να το ομολογήσει… Παρά την παρουσία της Μέριλ Στριπ και του Λίαμ Νίσον στους ρόλους των τραγικών γονέων, το φιλμ του Μπάρμπετ Σρέντερ είναι αργό και χωρίς ιδιαίτερο σασπένς. Παρ’ ολ’ αυτά, αξίζει να το θυμηθούμε γιατί πέρασε απαρατήρητο από τις αίθουσες στην α’ προβολή της ταινίας. Ο Εντουαρντ Φέρλονγκ υποδύεται το παιδί. Παραγωγή: ΗΠΑ, 1996 (100′) ** ½

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ελα και θα δεις

Mega, 23.00

Ο Θοδωρής Αθερίδης υποδέχεται τη μοναδική δημιουργό των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών Μιρέλλα Παπαοικονόμου με τις συναρπαστικές ιστορίες της και τον σπουδαίο μουσικό Δημήτρη Παπαδημητρίου με τις υπέροχες μουσικές και τα τραγούδια του. Μαζί τους αγαπημένοι ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν σε σειρές του Mega, ο Κώστας Κόκλας, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Κατερίνα Λέχου, η Χριστίνα Αλεξανιάν και η Αγγελική Δημητρακοπούλου μοιράζονται εμπειρίες και αναμνήσεις από την τηλεοπτική τους πορεία.

Μουσικοί διάλογοι

Βουλή, 01.00

Ο μουσικός Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης σκιαγραφεί τις προσωπικότητες των μουσικών της ελληνικής τζαζ σκηνής μέσα από μια δημιουργική αλλά και βιωματική σκοπιά. Αποψινός καλεσμένος ο Τάκης Μπαρμπέρης.

ΣΕΙΡΑ

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

ΕΡΤ1, 20.00

Ο Γιάγκος αντιδράει έντονα στο σχέδιο της Μυρτώς να μοιραστούν τα λεφτά της κληρονομιάς με τον Λουκά και τον Ηλία. Τελικά, όμως, αποφασίζει να το σκεφτεί, αντίθετα με τον Ηλία, που φέρνει αντιρρήσεις κάνοντας τη Μυρτώ έξαλλη. Ο Παναγής με τον Σίμο προσπαθούν να κάνουν τον Κανέλλο να παραδεχτεί ότι είναι ερωτευμένος με τη Χρύσα και να πάει επιτέλους να της μιλήσει.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Οι καλύτερες αγορές

του κόσμου

ΕΡΤ2, 16. 25

Περιτριγυρισμένη από μαγευτικά βουνά στις όχθες του Ινδικού Ωκεανού, η πόλη Salalah είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του Ομάν. Για αιώνες η περιφέρεια του Al-Haffa φημίζεται για το παζάρι της. Η αγορά είναι μικρή, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει περίπου 150 καταστήματα.