Κι ενώ η Λίβερπουλ χάνει συνεχώς έδαφος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει ακριβώς το αντίθετο. Για να φτάσει να είναι πρώτη στη βαθμολογία και την ψυχολογία της στα ύψη.

Ο μεγάλος νικητής απ’ αυτή τη μεταμόρφωση είναι ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Χωρίς προπονητικές περγαμηνές, ταυτισμένος ως «δεύτερη επιλογή» από τα χρόνια που αγωνιζόταν στη Γιουνάιτεντ, με χαμηλό προφίλ και χωρίς ίχνος βεντετισμού, ο συμπαθής Νορβηγός δεν γέμιζε το μάτι στους απαιτητικούς βετεράνους των Κόκκινων Διαβόλων και των λοιπών αναλυτών.

Στις 8 Οκτωβρίου ο Ρόι Κιν προέβλεπε μετά τη συντριβή της Γιουνάιτεντ από την Τότεναμ με 6-1 πως ο Σόλσκιερ θα έχει την ίδια τύχη με τον Μουρίνιο και γι’ αυτό θα είναι υπεύθυνοι οι παίκτες που ντρόπιασαν το έμβλημα της ομάδας.

Μερικές ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου ο Κιν επανέλαβε την προφητεία του για τον Σόλσκιερ, μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ με 1-0 από την Αρσεναλ.

Στη βαθυστόχαστη ανάλυσή του ανέφερε πως οι παίκτες της πρώην ομάδας του στερούνται ποιότητας, ενέργειας και ενθουσιασμού.

Την ίδια πάνω – κάτω σκληρή κριτική έχουν ασκήσει στην ομάδα και τον Νορβηγό ο Ρίο Φέρντιναντ και ο Πολ Σκόουλς με τον Σόλσκιερ να μη διστάζει να περνά στην αντεπίθεση και να τους απαντά, πάντοτε όμως με κόσμιο τρόπο.

Εκνευρισμένος ο Κλοπ

Το ίδιο έκανε πρόσφατα και στο σχόλιο του Γιούργκεν Κλοπ για τα πέναλτι που σφυρίζονται στη Γιουνάιτεντ.

Ο Γερμανός ήταν εκνευρισμένος που δεν έδωσαν στη Λίβερπουλ δύο – κατά τη γνώμη του – πέναλτι στην ήττα από τη Σάουθαμπτον. «Μου λένε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει περισσότερα πέναλτι την τελευταία διετία απ’ ό,τι εγώ σε πεντέμισι χρόνια. Δεν ξέρω αν είναι δικό μου λάθος ή γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Ο Κλοπ μάλλον έλεγε λόγια του αέρα καθώς η Λίβερπουλ προηγείται στα πέναλτι 46-42 σε όλες τις διοργανώσεις και 30-27 στην Πρέμιερ Λιγκ.  

Πέρυσι πάντως καταλογίστηκαν 22 πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα από κάθε ομάδα στο big 5 την τελευταία πενταετία.

«Είναι ο τρόπος των αντιπάλων να επηρεάζουν τους διαιτητές. Δεν ξέρω πόσα πέναλτι έχει κερδίσει η Λίβερπουλ. Δεν τα μετράω, αλλά αν θέλουν να ξοδεύουν χρόνο για να μετρούν πόσα φάουλ μας κάνουν στην περιοχή, δεν δίνω δεκάρα», ήταν η αντίδραση του Σόλσκιερ.

Ενα οριακό πέναλτι αύριο στο Ανφιλντ θα είναι αρκετό για να ανάψει η θρυαλλίδα της αντιπαράθεσης και να θυμίσει την ιστορία με το Κανάλι του Μάντσεστερ.