Οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ ζητούν τη βοήθεια των πολιτών προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτο σε σχέση με τις αυτοσχέδιες βόμβες που βρέθηκαν σε κτίρια όπου στεγάζονται οι εθνικές επιτροπές του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα της βίαιης εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Οι φωτογραφίες του υπόπτου δεν δίνουν πολλές πληροφορίες. Το πρόσωπό του – υποθέτουμε ότι είναι άντρας – καλύπτεται από μάσκα και η κουκούλα του μπουφάν του καλύπτει το υπόλοιπο κεφάλι. Τα ρούχα του δεν έχουν κάτι ξεχωριστό ώστε να συμβάλλουν στην αναγνώρισή του.  

Ετσι, το FBI ζητά τη βοήθεια όποιου αναγνωρίσει τις πιο διακριτές πτυχές της εμφάνισής του, δηλαδή το σακίδιο και τα αθλητικά παπούτσια του. Οι ερασιτέχνες ντετέκτιβ του Διαδικτύου δεν άργησαν να εντοπίσουν ότι τα παπούτσια είναι το μοντέλο Nike Air Max Speed Turf. Εάν αυτή η άποψη είναι σωστή, θα βοηθήσει σημαντικά στον εντοπισμό του υπόπτου, καθώς το μοντέλο δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο.

Εκείνοι που λατρεύουν τα αθλητικά παπούτσια ίσως γνωρίζουν ότι το Air Max Speed Turf ήταν μοντέλο που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η Nike τα επανακυκλοφόρησε το 2012 και έκανε και νέες εκδοχές του το 2018, μεταξύ των οποίων και συνδυασμους δύο χρωμάτων, που μπορεί να είναι τα παπούτσια που φορά ο ύποπτος. Αντίθετα με άλλα μοντέλα που φοριούνται ευρέως, όπως το δημοφιλές Air Force 1 της Nike, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια στις ΗΠΑ. Και παρότι μπορεί κάποιος να τα βρει σε ιστοσελίδες μεταπώλησης όπως το eBay και το StockX, δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση όπως, για παράδειγμα, τα Air Jordan. Αυτό σημαίνει ότι είναι σχετικά λιγότεροι εκείνοι που τα φορούν, ενώ το ιδιαίτερο στυλ τους τα κάνει να ξεχωρίζουν.  

Βέβαια, για το FBI δεν είναι το καλύτερο στοιχείο που θα μπορούσαν να ελπίζουν, αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές μέχρι τώρα έχουν ελάχιστα στοιχεία για την ταυτότητα του υπόπτου, σύμφωνα με το Associated Press. Και ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς πληθαίνουν οι απειλές με τη χρήση εκρηκτικών ή ένοπλης βίας, λιγο πριν από την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν την ερχόμενη εβδομάδα. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών κατέφυγε λοιπόν στο να ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών για να συλληφθούν οι εξτρεμιστές που εισέβαλλαν στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου. Αρκετών τα πρόσωπα καταγράφηκαν από κάμερες  και ήδη πολλοί έχουν συλληφθεί.