Η Ρεάλ σίγουρα δεν έχει συνηθίσει να είναι σε τέτοια θέση. Σε μία εβδομάδα, «παίζει» σχεδόν τα πάντα. Δύο σπουδαία ντέρμπι στη La Liga και ενδιάμεσα, το εντός έδρας παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ για την πρόκριση στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολύ απλά, η Ρεάλ κινδυνεύει να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα και να μείνει εκτός νοκάουτ αγώνων στην Ευρώπη έπειτα από 24 χρόνια. Η Βασίλισσα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Κι όμως, την παρτίδα έσωσε προσωρινά η Ιντερ που νίκησε στο Μπορούσια Παρκ την Γκλάντμπαχ. Τώρα, όλα είναι στο χέρι της ισπανικής ομάδας.

Απίθανα πράγματα; Οχι ακριβώς. Με την αγωνιστική εικόνα που δείχνει φέτος, τόσο στην Ευρώπη όσο και εντός συνόρων, η πρωταθλήτρια Ισπανίας φαίνεται ότι χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ για να συνέλθει. Οσο για τον Ζιντάν… Μπορεί ο ισπανικός Τύπος να τον επέκρινε για τις επιλογές του στα παιχνίδια, αλλά κι αυτός θα μπορούσε να απαντήσει με τα δικά του επιχειρήματα. Η ομάδα δεν ενισχύθηκε το καλοκαίρι καθώς το ταμείο δεν επέτρεπε μεταγραφές, λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, ήρθαν και οι τραυματισμοί βασικών παικτών. Στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Σαχτάρ, απουσίαζαν και πάλι αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών οι Σέρχιο Ράμος, Εντέν Αζάρ, Λούκα Γιόβιτς, Ντάνιελ Καρβαχάλ. Το παιχνίδι πάντως «παίζεται» ακόμα και με θετικά αποτελέσματα την εβδομάδα που ακολουθεί, η ζωή στο Μπερναμπέου μπορεί να ξαναβρεί την κανονικότητά της.

Οπως ο σημερινός αγώνας με την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη, στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Παράλληλα ακολουθούν και τα άλλα δύο ματς. Η Γκλάντμπαχ για την πρόκριση στις 16, αλλά και το ντέρμπι με την πολύ δυνατή Ατλέτικο Μαδρίτης. Η εβδομάδα που θα κρίνει πολλά. Κι αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να απολογηθούν πολλοί. Κι όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές.