Εχουν άραγε μετρήσεις εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ που τους βεβαιώνουν ότι η αντιπολίτευση της γκρίνιας και του υψωμένου χεριού, των υψηλών τόνων και της καταγγελίας, και κυρίως η αντιπολίτευση που επινοεί ευθύνες και τις απονέμει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αποδοτική; Οτι τους ενισχύει, ότι συμβάλλει στην ανάκαμψή τους; Οσο μακριά μπορεί να πάει μια πολιτική της μιζέριας, που ανακατεύει πληροφορίες και φήμες ή λέει μισές αλήθειες και κανονικά ψέματα (όπως, π.χ., η καταγγελία για δήθεν συνταξιούχο που δήθεν έφαγε άδικα πρόστιμο γιατί δήθεν δεν φορούσε καλά τη μάσκα του).

Μόνιμες εστίες κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης είναι οι κατηγορίες ότι ιδεολογικά δεν είναι με το ΕΣΥ κι ότι παραμελεί τα νοσοκομεία. Με δεδομένες τις τρομακτικές αδυναμίες του ΕΣΥ (έκδηλες και όταν δεν είχαμε την έκτακτη κρίση της πανδημίας), και τη δυσμενή συγκυρία για την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση φρόντισε ώστε τα κρεβάτια ΜΕΘ να έχουν αυξηθεί σε 1.242 από 557, το προσωπικό του ΕΣΥ σε 100.000 από 89.000 εργαζομένους και οι δαπάνες υγείας σε 4,8 δισ. από 3,8.

Ωραίες οι μεγάλες φράσεις με τα καλολογικά στοιχεία, αλλά να μην απομακρυνόμαστε από την πραγματικότητα – όταν μάλιστα διαψεύδει τις ιδεολογικές παραδοχές μας. Και όπως δείχνουν οι μετρήσεις και την επένδυση της αντιπολίτευσης σε φαντασιώσεις καταστροφής.