Εχει δίκιο να φωνάζει ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία στη Μασσαλία; Εχει, όπως έχει δίκιο να φωνάζει για την εν γένει παρουσία της διαιτησίας στα δικά του ματς στον όμιλο. Από τη Σίτι έχασε με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού νωρίτερα είχε υπάρξει φάουλ. Κι αν από τη Σίτι μπορεί έτσι κι αλλιώς να έχαναν οι Ερυθρόλευκοι, από τη Γαλλία θα έφευγαν με την πρόκριση δική τους αν ο Μανθάνο δεν έκανε λάθη. Ωστόσο αυτό που είναι χειρότερο δεν είναι η φάση του πέναλτι που δίνει ο ισπανός διαιτητής στη φάση του Ραφίνια. Είναι η γενικότερη συμπεριφορά του. Και αυτά που… κατήγγειλε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο ισπανός διαιτητής έδειξε ξεκάθαρη διάθεση υπέρ της γαλλικής ομάδας και μια συμπεριφορά μάλλον επιθετική προς τον Ολυμπιακό. Ωστόσο είπε κι άλλα ο Μαρτίνς, που πέρασαν στα… ψιλά, αλλά είναι άκρως σοβαρά γι’ αυτό το επίπεδο. Ο πορτογάλος προπονητής τόνισε πως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα οι μπάλες… εξαφανίζονταν. Πως δεν υπήρχαν ball boys για να την επιστρέψουν στο γήπεδο γρήγορα, όπως πρέπει να γίνεται. Για επίπεδο Champions League αυτό είναι το πλέον σοβαρό. Μεγαλύτερο και από τη διαιτησία του Μανθάνο και του κάθε Μανθάνο.

Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να πάρει τη νίκη απέναντι στην Πόρτο. Για να νιώσει σίγουρος πως ό,τι κι αν γίνει στο Μάντσεστερ Σίτι – Μαρσέιγ, θα πάρει εκείνος το εισιτήριο για το Europa League. Μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα, είναι μάλιστα το πιθανότερο να χάσουν οι Μασσαλοί στην Αγγλία, όμως ο Μαρτίνς πρόσφατα είπε πως όταν δεν πας για να νικήσεις συνήθως χάνεις. Για να τα καταφέρει η ομάδα του, θα πρέπει να βρει την ηρεμία της και την ψυχραιμία της.

Τα όσα έγιναν στη Μασσαλία αναστάτωσαν τους παίκτες, κάτι που φάνηκε από τις κινήσεις τους στο γήπεδο και τις δηλώσεις. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από εκνευρισμό, ούτε καν από τον εγωισμό που βγαίνει μέσω αυτού. Διότι γνωρίζει πως είναι μια καλή ομάδα που αξίζει την πρόκριση.