Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Σύνδεση μέλους
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Η πλειοψηφία έχει κατακρίνει τον προπονητή του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία για τη δήλωση «εμείς παίζουμε τελικούς και άλλες ομάδες φιλικά».
Θέση για το θέμα πήρε και ο πρώην τεχνικός του Αρη Σάκης Τσιώλης ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio. «Το είδα πολύ αρνητικά. Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν μπορούμε να κατηγορούμε το ίδιο το επάγγελμά μας. Πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο και όχι να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις. Ηταν μια τοποθέτηση που δεν θα έπρεπε να γίνει. Δεν γίνεται με δύο-τρία παιχνίδια ως προπονητής να λες τέτοια πράγματα. Ο,τι και να πιστεύεις, όσο και να προσπαθούν να σε επηρεάσουν, θα πρέπει να κρατάς την ψυχραιμία σου».
Η σύμπτωση με τη Ριζούπολη
Στη Ριζούπολη έχουν διεξαχθεί και τα δύο τελευταία παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας 1 που έληξαν 3-3 με μια ομάδα να αδυνατεί να διαφυλάξει προβάδισμα τριών τερμάτων.
Η διαφορά όμως είναι πως ο Απόλλων Σμύρνης εμφανίστηκε σαν αυτόχειρας στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Βόλο, ενώ στις 27/3/2014 είχε πιστωθεί το επικό come back απέναντι στον ΠΑΟΚ (40' πέναλτι, 86' Πετρόπουλος, 45' Δεληζήσης - 16' πέναλτι, 37' Λούκας, 27' Κατσικάς).
Σημειώστε δε πως η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν νίκησε προχθές για δεύτερη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος που προηγήθηκε με 3-0. Η προηγούμενη είχε καταγραφεί στις 24/3/1963, όταν μάλιστα ηττήθηκε στο τέλος από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (44', 51', 57' Νεστορίδης, 88' αυτογκόλ Μπεθάνης - 18', 27' Γ. Καμάρας, 24' Φράγκου).
Παραδοχή Μπέου, ακούει κανείς;
Μπορεί ο κόσμος να το έχει τούμπανο, αλλά είναι διαφορετικό να το παραδέχεται ένας άνθρωπος που έχει συμπορευθεί με τους υποτιθέμενους εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Αχιλλέας Μπέος, περί ου ο λόγος, επιβεβαίωσε (στο Open) αυτό που ψυλλιάζονταν οι περισσότεροι: ότι το 2016 τοποθετήθηκε στην ηγεσία της ΕΠΟ ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη (Ευάγγελος Γραμμένος) και ακολούθως η σκυτάλη θα περάσει σε παράγοντα της αρεσκείας της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη (Σταύρος Ψαρρόπουλος). Σε μια νέα επίδειξη ελέγχου του εκλογικού σώματος. Τόσο απλά και... δημοκρατικά.
Με την παραδοχή Μπέου καταρρίφθηκε συνάμα και η επικοινωνιακή προσπάθεια να περάσει στην κοινή γνώμη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου ως ολυμπιακών φρονημάτων.
Η ουσία βέβαια είναι πως η ΕΠΟ μοιάζει με όμηρο συμφερόντων. Η κυβέρνηση και οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές καλούνται να τερματίσουν - έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση - την αιχμαλωσία της ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί αποδεικνύεται ότι οι επικείμενες εκλογές (όποτε κι αν διεξαχθούν) δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα.
«Κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα»
Οι τοποθετήσεις του Αχιλλέα Μπέου στη Δίκη του Open τον έβαλαν εκ νέου στο κάδρο της κριτικής του Αλέξη Κούγια. Πάντως, η χθεσινή δήλωση-καταπέλτης του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ ήταν φωτογραφική, καθώς δεν θέλησε να κατονομάσει τον ισχυρό άνδρα του Βόλου.
«Είναι ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, που κοροϊδεύει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα περισσότερο από 10 χρόνια και ο οποίος, ενώ δήθεν δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ΝΠΣ Βόλος, εμφανίζεται σε όλους τους θεσμικούς φορείς να τον εκπροσωπεί.
Εκανε διάλεξη για το ποιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες στήνονται και για το ότι το στήσιμο αγώνων για "αγωνιστικούς" δήθεν λόγους δεν είναι στήσιμο αγώνα, αλλά παγκόσμια ποδοσφαιρική πρακτική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κούγιας. Πρόσθεσε δε πως «μετά το χθεσινό του υβρεολόγιο εις βάρος των Κοτσιαύτη και Κοτσάνη περιμένω με αγωνία το τι θα κάνει ο αδέκαστος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας από την Κολοπετινίτσα Λαΐνης». Χείμαρρος ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ.
Επιστροφή για Σιγάλα
Η στιγμή ήταν ξεχωριστή για τον Γιώργο Σιγάλα, που από το 2007 όταν σταμάτησε το μπάσκετ ως παίκτης (του Αρη) δεν είχε επιστρέψει ποτέ ξανά στο ΣΕΦ και το έκανε τη Δευτέρα το βράδυ ως συνεργάτης του Ηλία Καντζούρη στον Κολοσσό Ρόδου.
«Είναι η πρώτη φορά από τότε που σταμάτησα ως παίκτης που έρχομαι ξανά σε αυτό το γήπεδο, έστω και σαν αντίπαλος. Είναι σπουδαίο για το μπάσκετ να επιστρέψει κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός στην Α1» είπε ο άλλοτε κάπτεν.
Με κορωνοϊό ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον μετά το κυριακάτικο γκραν πρι στο Μπαχρέιν - όπου και κέρδισε και τον αγώνα - βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, παρόλο που είχε κάνει τεστ το περασμένο Σαββατοκύριακο και είχε βρεθεί αρνητικός, τελικώς χθες παρουσίασε ήπια συμπτώματα και στο δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός. Ετσι την ερχόμενη Κυριακή δεν θα τρέξει στον δεύτερο επαναληπτικό γύρο στο Μπαχρέιν, με τη Mercedes να είναι υπ' ατμόν μια και πρέπει να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του.