Ξεκινούν οι δύο διαγωνισμοί πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ. Ο πρώτος ήδη δημοσιεύτηκε και τον διενεργεί ο ειδικός διαχειριστής, καθώς ως γνωστόν η βιομηχανία εξόρυξης και παραγωγής σιδηρονικελίου τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Με βάση αυτόν, μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ειδικού διαχειριστή και η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 8η Ιανουαρίου.

Ο δεύτερος διαγωνισμός που ακολουθεί θα προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του μήνα και θα αφορά την πώληση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στο Δημόσιο. Και συγκεκριμένα το μεταλλευτικό συγκρότημα με το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία που ανήκουν σε αυτό.

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ειδικού διαχειριστή πωλούνται:

1. Παραχωρήσεις μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των μεταλλείων Ευβοίας, Φθιώτιδας (περιοχή Αγιος Ιωάννης) και Καστοριάς.

2. Αποθέματα μεταλλευμάτων, υποπροϊόντων και ανακυκλώσιμων υλικών.  

3. Κινητός και λοιπός εξοπλισμός.

4. Αγροτεμάχια στην περιοχή του μεταλλείου Λάρυμνας (Φθιώτιδα), στον Αγιο Ιωάννη και στη Λιάβδα Λάρυμνας, καθώς και στην Εύβοια.

Σε αυτή την πρώτη φάση του διαγωνισμού, ο σκοπός είναι να προεπιλεγούν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί, με γνώμονα τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αξιόπιστων επενδυτικών σχημάτων. Κατόπιν οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους που θα προσδιορίζονται και εξειδικεύονται στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.