Ο Αλέξανδρος Ράπτης άρχισε την εφετινή σεζόν στη Volleyleague, όπως ολοκλήρωσε την περυσινή. Ο 20χρονος ακραίος ήταν πρωταγωνιστής στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ, έχοντας 14/19 τελειωμένες επιθέσεις, τρεις άσους και ένα μπλοκ.  Ο τεχνικός των πρωταθλητών, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, είπε πάντως πως ο Ράπτης δεν είναι ακόμα στην καλύτερή του κατάσταση.

«Δεν έχει έρθει ακόμα στο pick μετά την απουσία του. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι καθώς μόλις προχθές μπήκε ο Ανδρεόπουλος στην ομάδα και δεν είναι ακόμα έτοιμος από πλευράς φυσικής προετοιμασίας. Επίσης, έχουμε ακόμα το θέμα του λίμπερο όπου προσπαθεί ο Συναδινός να καλύψει το κενό και θα έλεγα ότι ήταν αρκετά καλός. Γενικά, δεν είμαστε στα δυνατά μας ακόμα και κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε την επόμενη αγωνιστική», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο βέλγος διαγώνιος Βαν Ντε Ντρις με 23 πόντους (17/25 επ., τρεις άσοι, τρία μπλοκ), ήταν ο πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στην εύκολη νίκη επί του Μίλωνα. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης (πρώτο ματς στην Α1 μετά από επτά χρόνια) δεν αγωνίστηκαν οι Τέιλορ Χαντ και Ανδρέας Ανδρεάδης.