Εκπλήξεις μας έχουν επιφυλάξει έως τώρα τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν, η συμμετοχή αρκετών μεγάλων συλλόγων στις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που ολοκληρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, η προετοιμασία που δεν έγινε με τον συνηθισμένο τρόπο, όλα αυτά έχουν παίξει τον ρόλο τους.

Ετσι, στις πρώτες θέσεις δεν βλέπουμε τους… συνήθεις υπόπτους, αλλά συλλόγους που ελάχιστοι περίμεναν. Ωστόσο, εύκολα μπορεί να αλλάξουν πολλά. Οι εκπλήξεις δεν είναι συχνές στις μεγάλες Λίγκες.

Η εξαιρετική Εβερτον του Κάρλο Αντσελότι είναι αήττητη σε πέντε αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ και παραμένει στην πρώτη θέση. Ποια ακολουθεί; Η Αστον Βίλα που πέρυσι εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική την παραμονή της, η οποία μάλιστα είναι η μοναδική που έχει μόνο νίκες. Εχει και ένα παιχνίδι λιγότερο!

Στη Γερμανία, στην πρώτη θέση ύστερα από τέσσερις αγώνες είναι η Λειψία, αλλά αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε συχνά τα δύο – τρία τελευταία χρόνια. Μία η Λειψία, την άλλη η Ντόρτμουντ παίρνουν κεφάλι, μπορεί και έως το τέλος του α’ γύρου, και στο τέλος παίρνει τον τίτλο η Μπάγερν. Φυσικά, όσοι παρακολουθούν την Bundesliga μάλλον δεν θα στοιχημάτιζαν σε άλλη ομάδα εκτός της Μπάγερν σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου.

Στην Ιταλία, ξεχωρίζει η εξαιρετική έως τώρα Μίλαν του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Αήττητη, με 4/4 είναι πρώτη, ενώ ακολουθεί η Σασουόλο!

Στη La Liga, ύστερα από έξι αγώνες, στην κορυφή είναι Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ακόμα δεν έχουν πείσει, ωστόσο έχουν έναν και δύο αγώνες λιγότερους αντίστοιχα, κατά συνέπεια πολλά μπορεί να αλλάξουν στη συνέχεια. Αλλωστε και σε αυτό το πρωτάθλημα ισχύει συνήθως ό,τι και στη Γερμανία.

Τέλος, στη Γαλλία, η πολύ καλή Λιλ είναι στην κορυφή, δύο βαθμούς πίσω από Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεν, όμως το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αντέξει.