Από τη στιγμή που μετατέθηκε για τον Νοέμβριο (1/11) η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας 2 έμοιαζε δεδομένο ότι θα προλάβουν όλοι οι προπονητές την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (με την έννοια του πρώτου σταθμού της σεζόν, αφού αυτές καθεαυτές οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής εορτής ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού).

Εστω, όμως, και χωρίς επίσημο παιχνίδι η Παναχαϊκή ξήλωσε το τεχνικό τιμ, μετά την 5η ήττα σε 11 φιλικούς αγώνες (κέρδισε 2-1 τους Αχαιούς και η Καλαμάτα του Νίκου Αναστόπουλου). Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λουμπαρδέας, ο προπονητής Δημήτρης Ελευθερόπουλος και οι συνεργάτες του Στέλιος Βενετίδης, Ηλίας Σορώκος και Αλέξης Σπηλιόπουλος αποπέμφθηκαν με απόφαση του Γιώργου Μπάρλου.

Σημειωτεόν προ μερικών ημέρων ο κόουτς είχε δηλώσει ότι υπάρχει «συσσωρευμένη πίεση σε όλο τον οργανισμό της Παναχαϊκής. Είναι ομάδα δύο μηνών. Καλώς ή κακώς δεν ευθύνεται για ό,τι έχει συμβεί τα προηγούμενα 20 χρόνια». Προφανώς δεν ήχησαν καλά στα αυτιά του ιδιοκτήτη…

Υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας (που παρεμπιπτόντως έχει κοπεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ) ορίστηκε ο κόουτς της Κ-19 Χρήστος Παρασκευόπουλος.

Σε άλλο γήπεδο

Η στατιστική έγραψε 2-12 τελικές υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά ο τεχνικός της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα χαρακτήρισε ανερυθρίαστα δίκαιο το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) στο προχθεσινό ντέρμπι των Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ. Και η απορία που εγείρεται είναι εύλογη: Ηταν σε άλλο γήπεδο ο ιταλός κόουτς ή έχει περίεργο αίσθημα περί δικαιοσύνης;

Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο

Δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες, αλλά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος (4-0) ήταν προδιαγεγραμμένη ως έναν βαθμό βάσει στατιστικής. Πριν από το συγκεκριμένο ματς οι Πειραιώτες είχαν πετύχει όλα τους τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο των πέντε επίσημων αγώνων της περιόδου 2020-21 (συνυπολογίζοντας και τα παιχνίδια με την Ομόνοια), ενώ στο ίδιο διάστημα είχαν καταγραφεί και όλες οι παραβιάσεις της εστίας των Περιστεριωτών.

Ετσι, ο Ολυμπιακός επέκτεινε το σερί του δευτέρου ημιχρόνου από το 8-0 στο 12-0 (ενώ έχει 0-1 στο πρώτο μέρος των αγώνων του…) και ταυτόχρονα ο Ατρόμητος έφτασε από το 0-5 στο 0-9.

Ανεπίδεκτος μαθήσεως

Οταν το πάθημα επαναλαμβάνεται τόσες φορές παύει να θεωρείται σύμπτωση. Ανοιχτή πληγή αποτελούν για τον ανεπίδεκτο μαθήσεως ΟΦΗ τα γκολ που δέχεται στο φινάλε των αγώνων. Είναι ενδεικτικό πως τα πέντε από τα εννιά τέρματα που έχει στο παθητικό του σημειώθηκαν από το 89′ και μετά. Με τελευταία μαχαιριά την κεφαλιά του Φεντερίκο Μακέντα στο 90+4′ που διαμόρφωσε το 2-2 στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Στο ίδιο παιχνίδι συνέβη και ένα μάλλον ασυνήθιστο περιστατικό. Σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών (λόγω κορωνοϊού) ποδοσφαιριστής τρελάθηκε με τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του! Πώς συνέβη αυτό; Ενας οπαδός που βρισκόταν σε παρακείμενη πολυκατοικία στοχοποίησε με τη στεντόρεια φωνή του τον αμυντικό μέσο του ΟΦΗ Μιγκέλ Μεγιάδο (που υπέπεσε και σε πέναλτι). Οταν, λοιπόν, ο Αργεντινός σκόραρε (πέτυχε το 2-1) έβαλε το χέρι στο αυτί (υπονοώντας «για να σε ακούσω τώρα») και έστρεψε το βλέμμα ενόχλησης προς το σημείο που εξέπεμπε την αποδοκιμασία.

Η ιδιαίτερη αφιέρωση

Η αθλητική κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη και πολλάκις έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ηρόδοτου Ανδρέας Ξυδάκης, μίλησε επί προσωπικού αφιερώνοντας στην πάσχουσα κόρη του τη νίκη επί του Πόρου (1-0, 10ος όμιλος Γ’ Εθνικής).

«Η κόρη μου περνάει παιδικό καρκίνο. Υπάρχουν πολλά παιδιά στην ίδια θέση στην Κρήτη. Θέλω και οι πρόεδροι των ομάδων της Γ’ Εθνικής να τα βοηθήσουν για να έχουν μία καλύτερη ζωή. Ωραίες οι μεταγραφές, ωραία τα χρήματα, αλλά σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω: κοιτάξτε αυτά τα παιδιά» ανέφερε αδυνατώντας να κρύψει τη συναισθηματική φόρτιση.

H έκπληξη του Τάνκοβιτς με τον Μιτάι

O Mάριο Μιτάι έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ ύστερα από διάστημα οκτώ ετών και τον Ταξιάρχη Φούντα. Ο νεαρός αμυντικός κλήθηκε να κάνει δηλώσεις στη Nova, με τους συμπαίκτες του να του λένε ότι πρέπει να μιλήσει καθώς ήταν το πρώτο του ματς. Δίπλα του καθόταν ο Μούγιο Τάνκοβιτς ο οποίος τον ρώτησε με έκπληξη: «Φίλε, αυτό ήταν το πρώτο σου παιχνίδι στο πρωτάθλημα;».

Οταν του απάντησε καταφατικά, ο Σουηδός γύρισε του έδωσε το χέρι και του είπε: «Μπράβο φίλε, συγχαρητήρια, καλή επιτυχία στην καριέρα σου». Οπως έμαθα, μπράβο στον πιτσιρικά είπε και ο Ελντερ Λόπες, ενώ αμφότεροι περίμεναν να κάνουν δηλώσεις.

Η Τασούλα υποψήφια

Από το απόγευμα της Κυριακής, όταν η Τασούλα Κελεσίδου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, «έπεσαν» τα social media αθλητών του στίβου και όχι μόνο.

Καθώς η δύο φορές ασημένια ολυμπιονίκης μας (2000 και 2004) στη δισκοβολία είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα.

Οχι μόνο ως αθλήτρια, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, αφού πάντα ήταν χαμηλών τόνων και είχε διάθεση να προσφέρει στον χώρο του αθλητισμού.

Από όλα όσα διάβασα, κρατώ τη χρυσή ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου και τη χρυσή (2004) και χάλκινη (2008) ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου που αποθέωσαν την πρωταθλήτρια της δισκοβολίας για την απόφασή της.