Μερικές από τις αποκαλύψεις των New York Times εκθέτουν και άλλα πρόσωπα όπως η κόρη του Ιβάνκα, αλλά φέρνουν στο προσκήνιο και μια, άνευ προηγουμένου, πιθανότητα: εάν επανεκλεγεί, οι δανειστές του να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να κάνουν κατάσχεση στην περιουσία ενός εν ενεργεία προέδρου.

Οι επιχειρήσεις Τραμπ έχουν μεγάλες ζημιές

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχεια καυχιέται για τις επιχειρηματικές του ικανότητες. Ομως οι επιχειρήσεις του – από τα γήπεδα γκολφ ως τα πολυτελή ξενοδοχεία του – «χάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια, αν όχι δεκάδες εκατομμύρια δολάρια», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, από το 2000, η ζημιά για τα γήπεδα γκολφ που ανήκουν στον Τραμπ ξεπερνά τα 315 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο του στην Ουάσιγκτον, που εγκαινιάστηκε το 2016 – στο οποίο η κυβέρνηση συχνά φιλοξενεί ξένους καλεσμένους, με τα χρήματα φυσικά να βγαίνουν από τα κρατικά ταμεία και να πηγαίνουν στην τσέπη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και προέδρου των ΗΠΑ – καταγράφει ζημιές άνω των 55 εκατομμυρίων δολαρίων.  

Δάνεια εκατομμυρίων

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τραμπ πρέπει να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς λήγει η περίοδος αποπληρωμής πολλών δανείων που έχει λάβει. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι προσωπικά υπεύθυνος για πολλές από αυτές τις υποχρεώσεις. Τη δεκαετία του 1990, ο Τραμπ σχεδόν καταστράφηκε καθώς εγγυήθηκε προσωπικά για να λάβει δάνεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων, κάτι που συνέχισε να κάνει και αργότερα. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται να έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 421 εκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία λήγουν τα επόμενα χρόνια. Εάν επανεκλεγεί, οι δανειστές του θα βρεθουν σε μια, άνευ προηγουμένου, θέση: να κάνουν κατάσχεση της περιουσίας ενός εν ενεργεία προέδρου.