Να μην ταξιδέψουν στη Βουδαπέστη για τον αυριανό αγώνα του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ζητά από τους οπαδούς της Μπάγερν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ουγγαρία. Ο βαυαρός πολιτικός δηλώνει πως νιώθει πόνους στο στομάχι φοβούμενος πως η Βουδαπέστη μπορεί να μετατραπεί σε μια ποδοσφαιρική Ισγκλ (δημοφιλές χειμερινό τουριστικό θέρετρο στην Αυστρία στο οποίο μολύνθηκαν από κορωνοϊό 6.000 άνθρωποι).

Η UEFA έχει επενδύσει πολλά στον συγκεκριμένο αγώνα για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα, αλλά ο Covid-19 απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη διεξαγωγή της αναμέτρησης στις 12 Αυγούστου. Ηρθε όμως ο κορωνοϊός που ανέτρεψε όλο το καλαντάρι, η Πορτογαλία φιλοξένησε το final 8 του Τσάμπιονς Λιγκ και η UEFA μετέθεσε το Σούπερ Καπ για τις 24 Σεπτεμβρίου στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Στόχος του επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν η αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν με τη νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, με τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες.

Η UEFA άναψε το πράσινο φως ώστε να γεμίσουν το 30% των εξεδρών. Κάθε ομάδα θα έπαιρνε από 3.000 εισιτήρια από τα συνολικά 20.000 που θα διατεθούν.  Τα σχέδια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα από την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ουγγαρία και την απόφαση της κυβέρνησής της να κλείσει τα σύνορα, με κάποιες εξαιρέσεις βεβαίως.

Η UEFA διαβεβαίωσε πως ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά οι οπαδοί των δύο ομάδων θα πρέπει να υποβληθούν στο τεστ για τον κορωνοϊό πριν εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος.

Οι εξελίξεις θορύβησαν πρώτα τους οπαδούς της Σεβίλλης και εν συνεχεία της Μπάγερν. Μόλις 500 Σεβιγιάνοι θα κάνουν το ταξίδι στην ουγγρική πρωτεύουσα, ενώ η Μπάγερν από τα 3.000 εισιτήρια επέστρεψε τα 900.

Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ πως η Βουδαπέστη θεωρείται επικίνδυνη περιοχή, σε συνδυασμό με την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας για όσους θελήσουν να ταξιδέψουν στην Ουγγαρία, απέτρεψε επιπλέον 800 φίλους της Μπάγερν να ακολουθήσουν την ομάδα τους.

«Προς το παρόν και υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου να παρακολουθήσω το παιχνίδι στο γήπεδο», δηλώνει ο οργανωμένος οπαδός της Μπάγερν, Τόμας Ακερμαν.

Υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τοπικές αρχές να απαγορεύσουν την είσοδο των φιλάθλων στην Αρένα του Πούσκας και να αποζημιωθούν οι οπαδοί που θα έχουν κάνει το ταξίδι στη Βουδαπέστη.