Ευθύνη   

  

Ρένα Δούρου  

  

Υπάρχει μια εγγενής αντίφαση στον ορισμό της Ρένας Δούρου ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή, την οποία φροντίζει κάθε τρεις και λίγο η ίδια να υπενθυμίζει. Το λέω γιατί διάβασα το άρθρο της για την καταστροφή της φύσης από τον άνθρωπο που καταλήγει με μπόλικο κλισεδιάρικο διδακτισμό να μας επισημαίνει ότι «έχουμε την ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές να αποτρέψουμε με κάθε μέσο την οικοκτονία που είναι προ των θυρών». Εχουμε ευθύνη αν τύχει στη βάρδια μας η οικοκτονία ή γενικά;  

  

  

Αναλογικά   

  

Νίκος Χριστοδουλάκης  

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως άργησε να κατανοήσει το βάθος της ύφεσης και χάρηκαν οι αριστεροί. «Μετά», συνέχισε βέβαια, «άρχισε να μοιράζει χρήματα με οριζόντια κριτήρια και μόνο τώρα συνειδητοποιεί ότι τα κονδύλια πρέπει να επικεντρώνονται για να στηρίζουν τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις αναλογικά με το πλήγμα που πραγματικά υπέστησαν και όχι απλώς να καλύψουν παλιότερες ζημίες». Εξαιρετικά αφιερωμένο στους συριζαίους φίλους που προτείνουν – ξανά – να βρέξει χρήμα από τα κρατικά ταμεία για όλους.   

Καβγαδάκια  

  

Στέλιος Κούλογλου  

Τα καβγαδάκια μεταξύ συντρόφων – όπως αυτό μεταξύ της ιστοσελίδας του Στέλιου Κούλογλου και της Κουμουνδούρου με αφορμή τον αποκλεισμό της πρώτης από τη συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα – είναι τα πιο διασκεδαστικά. Πέρα από την πλάκα όμως, οι καλοί συνάδελφοι θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι το δόγμα του κόμματος για τα μίντια συνοψίζεται στο τσιτάτο «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».   

  

Δυσαρέσκεια  

Ολγα Κεφαλογιάννη  

Εμφανίστηκε στην TV η Ολγα Κεφαλογιάννη για να ενημερώσει το πανελλήνιο ότι προφανώς έγιναν λάθη στη διάθεση μασκών στα σχολεία και κυρίως πως θα περίμενε κάποιος να έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι θαυμαστές της εξέλαβαν τη δεύτερη φράση της ως ένα ακόμη σινιάλο δυσαρέσκειας προς το Μαξίμου. Λογικό, αυτό συνηθίζουν να κάνουν όσοι δεν μπαίνουν σε κυβερνητικά σχήματα: να θυμίζουν, ευκαιρίας δοθείσης, πόσο δυσαρεστημένοι είναι.