Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο και με αυτό το 2-0 επί του Παναιτωλικού ξεκίνησε πετυχημένα τις υποχρεώσεις της για το φετινό πρωτάθλημα. Οι Κιτρινόμαυροι τα… χρειάστηκαν απέναντι στην ομάδα του Μάκη Χάβου, όμως με την είσοδο του Μάνταλου στο ματς αλλά και τη νέα απόκρουση πέναλτι του Τσιντώτα, πήραν το «τρίποντο».

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς φάσεις, με αρκετή ένταση και πολλά λάθη. Ο αγωνιστικός χώρος έδειχνε σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν κλειστά. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Οσο περνούσε η ώρα πάντως οι γηπεδούχοι έδειχναν να αποκτούν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα στο 35′ απείλησαν την εστία της ΑΕΚ με μια έξυπνη προσπάθεια του Ματσόλα που πέρασε άουτ.

Αυτά οδήγησαν τον Καρέρα σε αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Μάνταλος θα μπει στη θέση του Χνιντ, με το σύστημα για την ΑΕΚ να αλλάζει σε 4-2-3-1. Μόλις στο 47′ η Ενωση θα δημιουργήσει ευκαιρία και μάλιστα κλασική. Ο Μάνταλος θα συνεργαστεί με τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός θα μπει μέσα στην περιοχή, θα πλασάρει, όμως ο Κνεντ θα τον νικήσει. Ενώ ένα λεπτό μετά ο Λιβάγια βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως καθυστέρησε να εκτελέσει.

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν στην επανάληψη. Η Ενωση είχε πάρει για τα καλά τον έλεγχο, είχε μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Παναιτωλικού και έψαχνε το γκολ. Ενα γκολ που ήρθε στο 68′. Μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ο Λιβάγια θα νικήσει στον αέρα τους πάντες και θα ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 0-1.

Ο Παναιτωλικός αντέδρασε και στο 73′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μεντόζα (που μόλις είχε μπει στο ματς) από τον Τσιγκρίνσκι. Ο Ματσόλα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τσιντώτας τον νίκησε, αποκρούοντας την εκτέλεση, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ελ Αραμπί!

Αυτή η φάση έδωσε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ στην ΑΕΚ και παράλληλα έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων. Οι Κιτρινόμαυροι χειρίστηκαν με ψυχραιμία την κατάσταση και «κλείδωσαν» τη νίκη λίγο πριν από το φινάλε, με το πολύ ωραίο γκολ του Μάνταλου. Του κορυφαίου τους στο ματς.

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος, 3-5-2): Κνετ, Λιάβας (81′ Μεντίνα), Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Τζανακάκης (72′ Μεντόσα), Τσιγγάρας (81′ Ταχάρ), Ντάλσιο (85′ Βέργος), Βάντερσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81′ Αριγιμπί).

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ (46′ Μάνταλος), Παουλίνιο, Σιμόες (90’+ Μπότος), Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Λιβάγια (90’+ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (80′ Λόπες), Ολιβέιρα.