Δύο μάρτυρες, από τους οποίους ο ένας υπηρετούσε – τότε –  στο 2ο γραφείο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, κατέθεσαν στον εισαγγελέα κ.Τσεβά, ο οποίος διεξάγει την ανάκριση για το Πολυτεχνείο, κατάλογο αξιωματικών και υπαξιωματικών που – κατά τους μάρτυρες – πήραν μέρος στην «επιχείρηση Πολυτεχνείον». Οι αξιωματικοί που αναφέρονται είναι:

  • Ουλαμαγός (επικεφαλής των 5 πρώτων αρμάτων) ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης, ο οποίος παρεβίασε, κατά τους μάρτυρες, την πύλη του Πολυτεχνείου.
  • Ανθυπασπιστής τεθωρακισμένων Κωνσταντέλος (άγνωστα τα λοιπά στοιχεία). Επιστρέφοντας στη βάση ισχυρίστηκε ότι ακολουθούσε τον ίλαρχο Σταθάκη στο γκρέμισμα του Πολυτεχνείου και ότι ανθρώπινα χέρια και πόδια εξεχώριζαν κάτω από τα άρματα. «Πάντα ταύτα, κατέθεσαν οι μάρτυρες στον κ. Τσεβά, αφηγείτο μετ’ ενθουσιασμού».
  • Επίλαρχος Ευάγγελος Σωτήρχος
  • ιλαρχος Γ. Ρώμας
  • Υπίλαρχος Γουνελάς Μιχαήλ
  • Ανθυπολοχαγός εξ ανακατατάξεως Γιαννούλης, μετείχε στην επιχείρηση σαν πολυβολητής.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ

Με χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Γ. Ράλλης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία του ελληνικού λαού για εκδημοκρατικοποίηση της δημόσιας ζωής και απαλλαγή των πολιτών από τα πάσης φύσεως αστυνομικά μέτρα, αποφάσισε με νομοθετικό διάταγμα την κατάργηση των δηλώσεων νομιμοφροσύνης. Με τις δηλώσεις αυτές ελέγχετο, ως γνωστόν, η νομιμοφροσύνη των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων της Βουλής, των υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου κ.λπ.

Από τούδε και στο εξής γενική υποχρέωση των υποψηφίων προς διορισμό σε δημόσια θέση είναι δήλωση που θα περιέχει μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του ενδιαφερομένου. Ωστόσο για ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων, με προεδρικό διάταγμα, θα υπάρχη ειδικό ερωτηματολόγιο που θα αποβλέπη στη διακρίβωση της πίστεως του υποψηφίου στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Κι άλλος Μίκης

Μια ακόμη αξιόλογη δουλειά στον χώρο της μέχρι προ τινός απαγορευμένης μουσικής κυκλοφόρησε – σε στερεοφωνικούς δίσκους – από την εταιρία «Σονόρα». Είναι μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Εχει τίτλο «Τα ωραιότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη». Με τη χορωδία Καλαμάτας. Τραγουδούν ο Περικλής Περράκης και η Γεωργία Λόγγου. Μερικά από τα τραγούδια είναι: «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», «Προδομένη αγάπη», «Βράχο-Βράχο», «Βάρκα στο γιαλό», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Απρίλης» κ.ά.