Ο Αντόνιο Κόντε μοιάζει να έχει βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Να οδηγήσει την Ιντερ σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, μετά από μία δεκαετία και να ισχυροποιηθεί στο Σαν Σίρο. Ξέρει καλά πως όλα όσα είπε για τη διοίκηση μετά το παιχνίδι με την Αταλάντα, δεν άρεσαν καθόλου και πως μία πιθανή αποτυχία στο Γιουρόπα Λιγκ θα μπορούσε να του κοστίσει τη θέση.

Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Κόντε φαίνεται πως ισχυροποιεί τη θέση του, πόσο μάλλον αν καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στο τρόπαιο. Το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά τη σεζόν 1997-98.

Αν μάλιστα οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στις μεταβιβάσεις, και δεν έχαναν τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη, η δουλειά θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα, τόσο με τη Χετάφε όσο και με τη Λεβερκούζεν.

Παρά τον ενθουσιασμό για την πρόκριση, ο ιταλός τεχνικός δεν κρύβει ότι τον απασχολεί το γεγονός ότι οι παίκτες του έχουν τις ευκαιρίες, αλλά δεν τελειώνουν το παιχνίδι. Θυμηθείτε, πως στον αγώνα με τη Λεβερκούζεν η υπόθεση-πρόκριση μπορεί να είχε κριθεί πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά.

Αυτή η Ιντερ στηρίζεται στην εμπειρία, στην ωριμότητα, αλλά και στο ταλέντο των περισσότερων παικτών. Το «θωρηκτό» Λουκάκου είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιονδήποτε αμυντικό. Ο βέλγος επιθετικός σκοράρει ασταμάτητα και στην πρώτη σεζόν στο Σαν Σίρο έχει φτάσει τα 31 γκολ. Αν στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια είχε περισσότερη βοήθεια από τον Λαουτάρο Μαρτίνες, όλα μπορεί να ήταν πιο απλά. Στον αγώνα με τη Λεβερκούζεν η πίεση στη μεσαία γραμμή βοηθούσε στην ανάκτηση της μπάλας, αλλά αρκετές φορές οι μεταβιβάσεις δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και η κατοχή χανόταν. Ωστόσο, στο τέλος, όλα ήταν καλά και ο Κόντε ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει μέχρι τον ημιτελικό.