Και το σίριαλ Λιβάγια μόλις ξεκίνησε. Μετά το πρώτο δημοσίευμα, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Τουρκία για ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε και του προέδρου της, Αλί Κοτς, για τον κροάτη επιθετικό της ΑΕΚ, ήρθε χθες νέο και μάλιστα πιο… προχωρημένο. Που βάζει στο παιχνίδι και τον προπονητή της Φενέρ, Ερόλ Μπουλούτ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο προπονητής της Φενέρ είπε στη διοίκηση της ομάδας πως αν πάρουν τον Λιβάγια τότε είναι ικανός να εκτοξεύσει την αξία του και να τον πουλήσουν μετά από έναν χρόνο έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, ο Μπουλούτ φέρεται να επιλέγει τον Κροάτη αντί του Μπακασέτα, για τον οποίο η Φενέρ θεωρεί πως οι απαιτήσεις της Αλάνιασπορ είναι υπερβολικές.

Χθες το απόγευμα σε νέο τουρκικό δημοσίευμα αναφερόταν πως και ο ίδιος ο Λιβάγια βλέπει με πολύ θετικό μάτι τη μετακίνησή του στην Κωνσταντινούπολη, αφού γνωρίζει πως θα πάρει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Γινόταν λόγος, μάλιστα, για ένα ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ενώ οι Τούρκοι αναφέρουν πως θα χρειαστούν δύο εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση στην ΑΕΚ. Ποσό, πάντως, που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς στην Ενωση δεν συζητούν την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή με χρήματα λιγότερα των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Σενάριο για Λυκογιάννη

Οσον αφορά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον Ινσούα και τη στροφή της ΑΕΚ σε άλλες περιπτώσεις αριστερών μπακ, στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η περίπτωση του Μπάμπη Λυκογιάννη. Ο έλληνας ποδοσφαιριστής αρέσει στον Ιβιτς, ο Καρέρα έχει πολύ καλή γνώμη, ωστόσο το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2022 με την Κάλιαρι και μάλιστα είναι βασικός σε αυτή, καθιστά την περίπτωσή του εξαιρετικά δύσκολη. Για τον Βράνιες, η ΑΕΚ ναι μεν διέρρεε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της, αλλά περισσότερο πρόκειται για μια κίνηση τακτικής. Αφού αν ο Βόσνιος μείνει ελεύθερος στην αγορά, η Ενωση θα επιχειρήσει να τον κάνει δικό της.

Στην ολλανδική Φένλο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιακουμάκης, τον οποίο αποχαιρέτησε η Ενωση με επίσημη ανακοίνωση.