Ρίσκο; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η  πρόσληψη του Αντρέα Πίρλο στη Γιουβέντους, στη θέση του Μαουρίτσιο Σάρι, δείχνει ότι το αφεντικό, ο Αντρέα Ανιέλι, έχει αποφασίσει να κινηθεί στο πρότυπο της Ρεάλ με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο ιταλικός Τύπος. Ο Πίρλο λοιπόν μπορεί να γίνει ο Ζιντάν της Γηραιάς Κυρίας; Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που τίμησε όσο λίγοι τη φανέλα της, έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση.

Ο Ντελ Πιέρο είπε πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα σε Πίρλο και Ζιντάν και ο λόγος είναι απλός. Ο Πίρλο δεν έχει εμπειρία, καθώς δεν πρόλαβε να καθίσει ούτε στον πάγκο της U23. Αντίθετα, ο Ζιντάν ήταν συνεργάτης του Κάρλο Αντσελότι, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα. Οταν λοιπόν κλήθηκε να αναλάβει τη μεγάλη ομάδα γνώριζε τους χειρισμούς που έπρεπε να κάνει. Το γεγονός ότι με τη Ρεάλ πέτυχε απίστευτα πράγματα έχει να κάνει και με τις ικανότητές του, οι οποίες φυσικά δεν αμφισβητούνται.

Κι οι δύο πάντως έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ο Ζιντάν γνώριζε πολύ καλά τη Ρεάλ, όπως και ο Πίρλο είναι γνώστης των καταστάσεων στη Γιουβέντους. Μπορεί να πέρασε δέκα χρόνια στη Μίλαν, όμως στο Τορίνο έμεινε τέσσερα χρόνια, κατέκτησε ισάριθμους τίτλους με τη Γηραιά Κυρία, βοηθώντας να δημιουργηθεί μία νέα δυναστεία. Παράλληλα, αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας παρά το γεγονός ότι ήταν αντίπαλος για πολλά χρόνια.

Ο χρόνος θα δείξει αν ο Πίρλο αντέξει στην πίεση. Ο Ανιέλι δεν πλήρωσε τόσα πολλά χρήματα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μόνο και μόνο για τον τίτλο στην Ιταλία. Θέλει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι εκεί απέτυχαν, Κόντε, Αλέγκρι, Σάρι. Θα μπορέσει να τα καταφέρει ο Πίρλο; Αν συμβεί αυτό, τότε ο 41χρονος τεχνικός θα καθιερωθεί στη συνείδηση όχι μόνο των οπαδών της Γιουβέντους, αλλά και γενικά όλων των φίλων του ποδοσφαίρου.