«Σπουδαία πράγματα θα συμβούν για τον Γιώργο Βόβορα με τον Παναθηναϊκό. Εχει ό,τι χρειάζεται. Με περιορισμένο μπάτζετ, δημιούργησαν μια πολύ αθλητική ομάδα».

Αυτό ήταν το μήνυμα στο Twitter του Ρικ Πιτίνο, για τον πρώην συνεργάτη του (και νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού) Γιώργο Βόβορα τον οποίο άλλωστε αποθέωσε και από κοντά στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Ρικ Πιτίνο συναντήθηκε με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Γιώργο Παπαγιάννη, ενώ τώρα βρέθηκε με τον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος προβιβάστηκε στη θέση του πρώτου προπονητή έπειτα από την αποχώρηση του famus Rik.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο Ρικ Πιτίνο – με άλλο μήνυμα – αποθέωσε τον Ιαν Βουγιούκα, τον οποίο όμως είχε «αδειάσει» όντας τεχνικός του Παναθηναϊκού!

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Ιαν Βουγιούκας δεν έχει ήδη επιλεγεί από κάποια ομάδα της EuroLeague. Τρομερό μπασκετικό IQ, εξαιρετικός πασέρ και σκόρερ από το λόου ποστ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το μυαλό στη Νέα Υόρκη

Η Μαρία Σάκκαρη αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμά της και να επικεντρωθεί στα τουρνουά της Νέας Υόρκης. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά τον αποκλεισμό της από το τουρνουά του Παλέρμο, απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση της Πράγας ώστε να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα στη σκληρή επιφάνεια, ενόψει του ταξιδιού της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Παλέρμο ήταν ο πρώτος αγώνας της μετά από πέντε μήνες και ηττήθηκε από την Κριστίνα Πλίσκοβα. Θυμίζουμε ότι στη Νέα Υόρκη, η αμερικάνικη ομοσπονδία έχει «μεταφέρει» και το τουρνουά του Σινσινάτι, το οποίο θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν από το Γκραν Σλαμ του Φλάσινγκ Μέντοου.

Τελευταία προσπάθεια

Ο Αρης έχει αποφασίσει να κάνει μία τελευταία προσπάθεια για τον επιθετικό Αρμάντο Σαντίκου. Οι υπεύθυνοι της ομάδας πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν μία υπέρβαση για την απόκτησή του, όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν εξαρτάται από αυτούς. Τον πρώτο λόγο έχει η Λεβάντε στην οποία ανήκει, η οποία θα ήθελε να τον παραχωρήσει ώστε να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο της, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κάποια ικανοποιητική πρόταση. Η επιθυμία του Αρη είναι να τον αποκτήσει με μορφή δανεισμού. Πάντως, συνεχίζουν και τις επαφές με τον Κριστιάν Λόπεζ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Λας Πάλμας.

Συμβουλές

Ο προπονητής της Νάπολι, Τζενάρο Γκατούζο, ρωτήθηκε για την πρόσληψη του Αντρέα Πίρλο στη Γιουβέντους. «Την… πάτησε. Αλλά έτσι είναι αυτή η δουλειά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι τυχερός που αρχίζει από τη Γιουβεντους, όμως δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης», ήταν η πρώτη του αντίδραση.

Ο Γκατούζο θέλησε να δώσει και ορισμένες συμβουλές στον 41χρονο τεχνικό: «Είναι εντελώς διαφορετικό επάγγελμα και δεν μπορούμε να το μάθουμε από τα βιβλία. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Δουλειά, διάβασμα και λίγος ύπνος».

Φήμες μεταγραφής για τον CR7!

O αποκλεισμός της Γιουβέντους από το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν η αφορμή για να επιστρέψει η φήμη περί αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Την περασμένη εβδομάδα, το France Football είχε γράψει πως ο Πορτογάλος ήταν απογοητευμένος από τις εμφανίσεις της Γιουβέντους και σκεφτόταν την αποχώρησή του προκειμένου να ενταχθεί στη νέα σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφερόταν και στην αγάπη του Ρονάλντο για το Παρίσι, καθώς είναι η πόλη που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία, το 2016. Τώρα, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, ο μάνατζερ του Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, έχει μιλήσει ήδη με τον αθλητικό διευθυντή της γαλλικής ομάδας, Λεονάρντο. Σημειώνω, βέβαια, ότι ο Πορτογάλος έχει συμβόλαιο με τη Γηραιά Κυρία έως το 2022, ενώ το ερώτημα είναι κατά πόσον η Παρί Σεν Ζερμέν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε μία τέτοια μεταγραφή και μάλιστα αυτή την περίοδο.