Ηταν ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Δηλαδή σε έναν εξορθολογισμό της οικονομικής του πολιτικής. Το μήνυμα μέχρι τώρα μοιάζει απόλυτα σαφές και είναι το στυλ «θα πορευόμαστε με βάση τα έσοδα και χωρίς υπερβολές». ‘Η περίπου αυτό.

Δεν είναι μόνο πως συμβόλαια ακριβά τύπου Βέρνμπλουμ δεν θα υπάρχουν εν αφθονία στο εγγύς μέλλον. Ούτε πως αποφασίστηκε να μπει τέλος στη συνεργασία με τον Μαουρίσιο. Ο ΠΑΟΚ επιδιώκει να «μαζέψει» τα οικονομικά του και δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να έχει προβλήματα με το financial fair play. Αν μάλιστα καταφέρει να επιτύχει και κάποια πώληση, προκειμένου να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του, ακόμη καλύτερα.

Τα προηγούμενα χρόνια στην Τούμπα έζησαν σημαντικές στιγμές. Πανηγύρισαν Κύπελλα. Την κατάκτηση πρωταθλήματος. Ολα αυτά ήρθαν και επειδή η ομάδα ήταν «ακριβή». Ωρα, λοιπόν, για κάποιας μορφής… διόρθωση! Η έλευση του Ρέμπε σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, δίνει το στίγμα της νέας εποχής. Καλά τα ηχηρά ονόματα, ακόμη καλύτερη όμως η πολιτική που αναφέρει ότι ανάλογα με τις συμμετοχές ή τις επιτυχίες, το κασέ θα ανεβαίνει. Δεν είναι παράλογο, ούτε μπορούν για πάντα στον Δικέφαλο να ζουν σε ένα συννεφάκι. Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού και το πώς φαίνεται ότι πορεύεται στην επόμενη ημέρα ο ΠΑΟΚ, λένε τα πάντα. Δεν είναι ο μόνος. Κι άλλες ομάδες φανερώνουν διάθεση να ρίξουν το μπάτζετ. Να στηριχθούν και σε δικά τους παιδιά. Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό αυτό. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το κρύβει και η αλλαγή μοιάζει εκκωφαντική. Είναι πολύ δύσκολο να την προσπεράσει ο οποιοσδήποτε.