ΕΒΕΘ. Συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής των επιχειρήσεων μελών του ΕΒΕΘ στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, με μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης της συμμετοχής για φέτος, λόγω της πανδημίας του Covid-29 και με αυστηρή τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε συνέχεια των προηγούμενων ιδιαίτερα επιτυχημένων συμμετοχών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης,

Η φετινή διοργάνωση επιθυμεί να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που τόσο σφοδρά έχει πληγεί από την πανδημία του Covid-19, το οποίο θα μοιραστεί με όλες τις χώρες που θα συμμετάσχουν και κυρίως με την τιμώμενη χώρα της 85ης Διεθνούς Εκθεσης, τη Γερμανία.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που εμπράκτως στηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του και τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την ενοικίαση εκθεσιακού χώρου στο Περίπτερο 16, συνολικού εμβαδού 1.300 τ.μ., προκειμένου να στεγάσει επιχειρήσεις-μέλη του, επιδοτώντας τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Οπως προαναφέρεται η ΔΕΘ-ΗELEXPO ΑΕ, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έχει συντάξει σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο, που προβλέπει ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της Εκθεσης, για την ασφαλή παραμονή και κυκλοφορία εκθετών και επισκεπτών.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. Εκδήλωση με τίτλο «Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου η Γερμανία θα είναι τιμώμενη χώρα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 και θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Γερμανικό Περίπτερο 13.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Thomas Rachel, κοινοβουλευτικός υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Ερευνας της Γερμανίας (BMBF), ο οποίος θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες στη διοργάνωση με ψηφιακό μήνυμα και ο Γεώργιος Βούτσινος, γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να πραγματοποιηθεί ένας ζωντανός ανοικτός διάλογος για το μέλλον της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στις δύο χώρες, αλλά και να αναζητηθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω βελτίωση του συστήματος Εκπαίδευσης που εφαρμόζει σήμερα η Ελλάδα.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη συμμετοχή στην εκδήλωση, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Τμήμα Εκπαίδευσης τηλ. 210-6419.036 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.german-chamber.gr.