Ο λευκός καπνός από τις Βρυξέλλες και η συμφωνία που επετεύχθη για το Ταμείο Ανάκαμψης μετά την πανδημία ανοίγει μια χρυσή ευκαιρία για την χώρα μας. Το πακέτο και ο διαμοιρασμός του δεν είναι και ούτε πρέπει να ερμηνευθεί απλώς ως μια βοήθεια στη χώρα που μόλις έβγαινε από το τούνελ της κρίσης έμπαινε στο τούνελ του κορωνοϊού.

Αντιθέτως πρέπει να διαβαστεί από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την ομάδα δράσης που θα έχει τον λεπτό ρόλο διαχείρισής του ως δυνητική πράξη ανάταξης, ανάπτυξης και σταθερότητας για την Ελλάδα. Αυτό αν συνοδευθεί από γενναίο κύμα μεταρρυθμίσεων, προσέλκυση επενδύσεων και εξωστρεφή λογική συνολικά, θα είναι ο καλύτερος οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και πάντα με δεδομένη τη γεωπολιτική σταθερότητα στην περιοχή.

Aπό τη Σύνοδο Κορυφής δε, ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν βγαίνει κερδισμένος μόνο στο κομμάτι του πακέτου που διασφάλισε ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση. Βγαίνει και με νέους συμμάχους στο προσεχές τερέν της Ευρώπης. Συμμάχους που θα χρειαστεί η Ελλάδα στη νέα ανασύνθεση της Ευρώπης. Με νέους φίλους, πακέτο που θα διαμοιραστεί με όρους αναλογικότητος και προοπτικής, με σταθεροποιημένο πλαίσιο στις τομές που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όντως η Ελλάδα μπορεί να γράψει μια φωτεινή σελίδα και να λάβει τη θέση που της αξίζει ως σταθερή δύναμη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και βέβαια στην Ευρώπη. Η Σύνοδος – και η επιτυχία μας εκεί – δείχνει τον δρόμο.