Στον αέρα βρίσκονται περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης, με την Ελληνική Ενωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) να χτυπά καμπανάκι για τη βιωσιμότητά τους. Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις βγήκαν από το lockdown, κλειστό παραμένει άνω του 30% αυτών σε τουριστικές περιοχές της χώρας, αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι αν ανοίξουν δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους. Μάλιστα, σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδος «τεστ» αποτελεί η προσέλευση τουριστών μετά και την άρση στον περιορισμό των πτήσεων από το εξωτερικό, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για κάμψη της τάξης του 70%. Η  κατάσταση αυτή προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά, καθώς η μειωμένη κατανάλωση στις επιχειρήσεις εστίασης εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στις ίδιες και τους εργαζομένους τους, επηρεάζει σημαντικά και άλλους κλάδους που τροφοδοτούν την εστίαση με πρώτες ύλες και άλλα προϊόντα. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, τον Απρίλιο η πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις  εστίασης έφτασε το 75%. Αυτό μπορεί μάλιστα να γίνει εύκολα κατανοητό εάν σκεφτεί κάνεις ότι πέρσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 34 εκατομμύρια τουρίστες και φέτος ο αριθμός τους αναμένεται ότι θα φτάσει στο 30% των περσινών.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ