Το Μπέργκαμο ήταν η περιοχή που «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό περισσότερο από κάθε άλλη στην Ιταλία. Ο κόσμος στην πόλη προσπαθεί να συνέλθει από την πανδημία και παίρνει δύναμη από την Αταλάντα. Την τοπική ομάδα, που διανύει μία μαγική χρονιά, που ποτέ έως τώρα δεν είχε γευτεί στην ιστορία της.

Ενα σύνολο που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και είναι το στήριγμα της πόλης σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τη La Dea (Θεά), όπως την αποκαλούν. Μία ομάδα που «χτυπάει» τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στη Serie A, είναι πολύ κοντά στη συμμετοχή της στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ήδη είναι στο final-8 της φετινής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Λισαβόνα. Εκεί, θα βρει μπροστά της, στον προημιτελικό, την Παρί Σεν Ζερμέν, μία ομάδα με αστέρια όπως οι Εμπαπέ, Νεϊμάρ, αλλά χωρίς αγώνες, καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά πολύ νωρίς, με απόφαση της κυβέρνησης. Αμφιβάλει κανείς πως δεν μπορεί να «χτυπήσει» και αυτή; Με τόσα που μας έχει δείξει αυτή τη σεζόν η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, σε κανέναν δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη, αν αφήσει εκτός των ημιτελικών τον Εμπαπέ και την παρέα του. Στην Ιταλία, είχε εννέα συνεχόμενες νίκες και το σερί της σταμάτησε στο Τορίνο, από τη Γιουβέντους (ετοιμάζεται να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο), η οποία μάλιστα «έκλεψε» τον βαθμό στο 90′ με πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Αταλάντα είναι μία ομάδα που κάνει τους φιλάθλους να χαίρονται το ποδόσφαιρο, χωρίς απαραίτητα να είναι οπαδοί της. Ενας σύλλογος που προσπαθεί να βοηθήσει μία πόλη να επουλώσει τις πληγές της και να ξαναβρεί την καθημερινότητα της. Για αυτό την αγαπάει ο κόσμος. Είναι η La Dea του Μπέργκαμο.