ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ MEGA

Ο προγραμματισμός της νέας τηλεοπτικής σεζόν, που θα σημάνει ουσιαστικά την πλήρη επαναφορά του Mega, έφερε κι αλλαγές στη διοικητική του πυραμίδα. Eτσι από την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Σταμάτης Μαλέλης ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του καναλιού. Παράλληλα, ο Γιάννης Μιχελάκης ορίστηκε επικεφαλής της διεύθυνσης του ειδησεογραφικού και ενημερωτικού τομέα του Mega.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ

Νέο υλικό αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα η Μόνικα, μετά το τελευταίο άλμπουμ της ο «Κήπος είναι ανθηρός». Η γνωστή τραγουδοποιός – και ενώ κάνει επιλεγμένες συναυλιακές εμφανίσεις το φετινό καλοκαίρι – θα επιχειρήσει να συμπεριλάβει ξανά ελληνικούς ήχους. Οι πληροφορίες θέλουν να τολμά κάτι που ίσως ξενίσει τους απανταχού φαν της: εμπιστεύεται ένα ζεϊμπέκικο στην ωραία φωνή του Πασχάλη Τερζή, ο οποίος μάλιστα έχει πάρα πολλά χρόνια να κυκλοφορήσει δική του δουλειά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΗ

Αν και επιβαρυντική για τα ήδη υποτυπώδη έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, η κοινή απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρου Σκυλακάκη κυρίως ως θετική μπορεί να ιδωθεί, καθώς απαλλάσσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου από την καταβολή τελών όσους θελήσουν – και πάρουν τη σχετική άδεια – να πραγματοποιήσουν κάποια εκδήλωση σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Μήπως όμως να αποτελέσει και την αρχή ώστε οι εποπτευόμενοι φορείς του Δημοσίου να σταματήσουν ούτως ή αλλιώς να καταβάλλουν τίμημα ώστε και χρέη να μη δημιουργούνται από τους ασυνεπείς αλλά και το Δημόσιο να μην παίρνει τα χρήματα από τη μια τσέπη και τα βάζει στην άλλη όταν οι φορείς είναι συνεπείς;