Ξεκινά μεθαύριο 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 17 του μηνός η περίοδος της δημόσιας προσφοράς του ομολογιακού δανείου 270 έως 320 εκατ. ευρώ της Lamda Development, με το μεγαλύτερο μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων να προορίζεται για τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού.

Αύριο 14 Ιουλίου θα ανακοινωθεί και το εύρος της απόδοσης. Η εταιρεία θα εκδώσει 320.000 ομολογίες ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ η καθεμία και οι οποίες
κατά 30% θα διατεθούν σε ιδιώτες επενδυτές, ενώ 70% θα κατανεμηθεί μεταξύ ιδιωτών και επαγγελματιών επενδυτών.

Το μεγαλύτερο μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση των έργων της πρώτης πενταετίας στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, ενώ ποσό 81 εκατ. ευρώ θα δοθεί για την αποπληρωμή παλιότερου κοινοπρακτικού ομολόγου και συγκεκριμένα ανεξόφλητου υπολοίπου 89,1 εκατ. ευρώ.

Με την επιτυχή έκβαση της έκδοσης κλείνει και το σχήμα χρηματοδότησης ύψους 2 δισ. ευρώ για τα έργα της πρώτης πενταετίας.

Οι πόροι για το έργο θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ, το κοινοπρακτικό δάνειο των 1,2 δισ. ευρώ, τα έσοδα των 400 εκατ. ευρώ από ενοίκια και πώληση κατοικιών κατά τη φάση της κατασκευής και τα 320 εκατ. ευρώ του ομολόγου.