Ο Βασίλης Σπανούλης στον Ολυμπιακό βρήκε και τον «αδελφό» του, τον Γιώργο Πρίντεζη. Με τον οποίο υπήρχε πάντα μεταξύ τους αμοιβαία εκτίμηση, από τα χρόνια της εθνικής ομάδας.

Ομως αυτή τη δεκαετία στους Ερυθρόλευκους η συγκεκριμένη αδελφική σχέση πήγε σε άλλο επίπεδο.

Από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Πρίντεζης όχι μόνο αποδέχτηκε τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά έκανε και ένα βήμα πίσω, με τον Kill Bill να παίρνει τον τίτλο του αρχηγού στην ομάδα, τον οποίο δικαιωματικά κρατούσε ως τότε – ως ο παλαιότερος – ο Πρίντεζης.

Οι δυο τους είναι απολαυστικοί όταν βρίσκονται μαζί και τα πειράγματα προς όλους δίνουν και παίρνουν. Στο γήπεδο είναι λογικό να βρίσκονται με κλειστά μάτια, με πιο συγκλονιστική συνεργασία φυσικά στην καριέρα τους να αποτελεί η τελευταία φάση στον τελικό της Ευρωλίγκας του 2012 στην Πόλη.

Η πιο μεγάλη στιγμή

Το «πεταχτάρι» του Γιώργου από – ιδανική – ασίστ του Βασίλη αποτελεί πλέον ιστορία, με τον Ολυμπιακό να κατακτά με αυτόν τον τρόπο το δεύτερο ευρωπαϊκό του τρόπαιο στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει ποτέ σε τελικό (καθώς οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονταν πίσω με 19 πόντους, 53-34 στο 28′, και τελικά επικράτησαν με 62-61).

Μετά τον επικό τελικό πρωταθλήματος του 2016 στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, η αγκαλιά τους σε μια γωνιά είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της κοινής τους πορείας.