ΤΑΙΝΙΑ

Κάτω από τον ήλιο

ΕΡΤ2, 23.00

Ενώ αναρρώνει σ’ ένα μικρό νησί της Ιταλίας μαζί με τον σύντροφό της (Ματίας Σένερτς) ύστερα από μια επέμβαση στις φωνητικές χορδές της, μια διάσημη τραγουδίστρια της ροκ σκηνής (Τίλντα Σουίντον) δέχεται την επίσκεψη ενός διάσημου παραγωγού και παλιού της έρωτα (Ρέιφ Φάινς). Μαζί του και η κόρη του (Ντακότα Τζόνσον). Ολα κυλούν καλά μέχρι τη στιγμή που μια δίνη ζήλειας και πάθους φέρνει τα πάνω κάτω. Ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ του Λούκα Γκουαντανίνο, γνωστού από το αριστούργημα «Είμαι ο Ερωτας» και το οσκαρικό «Να με φωνάζεις με το όνομά μου». Παραγωγή: Ιταλία / Γαλλία, 2015 (115′) ***

ΣΕΙΡΕΣ

Πενήντα πενήντα

Mega 22.00

Η νέα χρονιά δεν ξεκινάει ειρηνικά για κανέναν. Ο Νικηφόρος προσπαθεί με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να εκθέσει τον Αχιλλέα στα μάτια της Ναταλίας προκειμένου να αποτρέψει το ταξίδι των παιδιών στη Βοστώνη. Ο δε Μίμης μετά την αποκάλυψη ότι η Ξανθίππη έχει κάνει φυλακή φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του.

Η ιστορία της θεραπαινίδας

ΕΡΤ1 00.15

Η Οφρεντ και οι υπόλοιπες υπηρέτριες παρίστανται στη γέννηση του μωρού της Τζανίν. Η Οφρεντ ανακαλεί στη μνήμη της στιγμές από τον δικό της τοκετό, όταν γεννήθηκε η κόρη της Χάνα. Η Οφρεντ έρχεται σιγά σιγά πιο κοντά με την Οφγκλεν και της εκμυστηρεύεται με τρόμο ότι ο διοικητής της ζήτησε να συναντηθούν κρυφά.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Live news

Mega 16.30

Η ενημερωτική ατζέντα της ημέρας. Τα μεγάλα θέματα και οι πρωταγωνιστές της επικαιρότητας. Η ψύχραιμη ανάλυση. Το παρασκήνιο των γεγονότων. Με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Στον σχολιασμό και ατην ανάλυση των πολιτικών θεμάτων ο Θανάσης Μαυρίδης.

Αφιέρωμα – Ενιο Μορικόνε: Μια «άγρια» συναυλία

ΕΡΤ3 22.00

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση της Sarah Hicks, με σολίστ την Tuva Semmingsen, mezzo – soprano, και τον σαξοφωνίστα Hans Ulrik και τη χορωδία Danish National Concert Choir, παρουσιάζει τη μουσική για τον κινηματογράφο του Ενιο Μορικόνε: «Ενας εναντίον δέκα» (1966), «Αδωξοι μπάσταρδη» (2009), «Για μια χούφτα δολάρια» (1964), «Οι μισητοί 8» (2015), «Κάποτε στη Δύση» (1968), «Οι αδιάφθοροι» (1987), «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» (1966), «Κάποτε στην Αμερική» (1984), «Η συμμορία των Σικελών» (1969) και τη μουσική του Bernard Herrmann για τον «Ταξιτζή» (1976), του Sonny Bono για το «Kill Bill» (2003) και του Nino Rota για τον «Νονό» (1972-1974). Η Αγρια Δύση συναντά τους ορμητικούς ήχους της Ιταλίας.