Οπως αναμενόταν από την πρώτη στιγμή, που η Παναγιώτα Σπανού αποφάσισε να «εισηγηθεί» στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, την εξέταση μιας υπόθεσης που εδώ και χρόνια δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει μόνο για να δημιουργεί καθεστώς ομηρίας σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τη γνωστή υπόθεση των «28», που έγινε δικογραφία σε βάρος μιας σειράς ανθρώπων του ποδοσφαίρου όχι από γεγονότα αλλά από «καταθέσεις» που βασίζονταν στη λογική «μου είπαν, ότι τους είπαν κ.λπ.». Μια υπόθεση χωρίς κανένα υπόβαθρο που είναι απολύτως λογικό να καταρρεύσει ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αίθουσας. Από τη στιγμή δηλαδή που οι «μάρτυρες» θα έπρεπε να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους.

Και μιας και τα χρόνια είναι πολλά, θυμίζουμε ότι όλη αυτή η ιστορία εξελίσσεται γύρω από μια αναμέτρηση πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο το 2015. Ενα ματς που σύμφωνα με τον Τάκη Φύσσα ήταν η αιτία να τα βροντήξει από το Περιστέρι ο προπονητής Σα Πίντο, διότι οι παράγοντες της ομάδας του παρενέβησαν στη δουλειά του. Του το είπε, ο βοηθός του Φερνάντο Σάντος! Αυτή η υπόθεση έγινε «δικογραφία» στην Ελλάδα. Αυτή την υπόθεση έσπευσε η κυρία Σπανού να τη στείλει στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας απειλώντας με ποινές και τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό (!) και συνολικά 15 παράγοντες του ποδοσφαίρου. Γιατί; Για χειραγώγηση!

«Υπερέβαλε»

Πήγε, λοιπόν, χθες ο Τάκης Φύσσας στην Επιτροπή σαν μάρτυρας. Και τι είπε: «Θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. Σα Πίντο) υπερέβαλε στα λεγόμενά του». Είπε επίσης πως «Εγώ ουδέποτε μίλησα για χειραγώγηση του παιχνιδιού. Ουδέποτε θεώρησα κάτι μεμπτό για το παιχνίδι. Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός στο παιχνίδι. Εχανε 2-0, όμως μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τέλος». Για να καταλήξει εξηγώντας πως «Καμία σχέση δεν έχει ο Ολυμπιακός ή ο κ. Μαρινάκης με αυτά τα γεγονότα» αλλά και πως «Για τον κ. Σπανό πάντα πίστευα ότι είναι ένας κύριος, που αγαπάει το ποδόσφαιρο και έχει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Δεν μου έχει δώσει ποτέ κακή εντύπωση. Τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Αγγελόπουλο». Για τον ιδιοκτήτη και τον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου δηλαδή.

Αντίστοιχη και η κατάθεση του Χρήστου Σάββα. Πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, ο παράγοντας από την Κοζάνη. Ρωτήθηκε αν και ποιος επηρέαζε τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας από το 2012: Δήλωσε άγνοια. Και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία παρέμβαση ειδικά από πλευράς των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ΠΑΕ. «Οι διαιτητές ήταν καλοί και εγώ να έκανα τους πίνακες, θα τους χρησιμοποιούσα. Το 2014 στην ΚΕΔ υπήρχε και ξένος αρχιδιαιτητής» συμπλήρωσε. Τα λόγια είναι περιττά. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών με την εξέταση άλλων μαρτύρων. Ηδη άπαντες οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, παρέπεμψαν στα υπομνήματα που ήδη έχουν καταθέσει και επιφυλάχθηκαν να αναπτύξουν αναλυτικά τις θέσεις τους με την αγόρευσή τους.

Δ.Δ.