Ο Αλέξης Τσίπρας είχε – όπως ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Facebook – τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα και τη γιαγιά του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε από την πείνα. «Μου δόθηκε» πόσταρε ο αριστερός αρχηγός «η ευκαιρία να τους πω αυτό που θέλω να μοιραστώ με κάθε εργαζόμενο αυτές τις δύσκολες ώρες. Πως δεν είναι μόνες τους». Φιλική συμβουλή: Αυτά τα τηλεφωνήματα δεν τα δημοσιοποιούμε. Αν τα περιφέρουμε σαν επικοινωνιακά τρόπαια, υπονοούμε διαφορετικές από τις διακηρυγμένες προθέσεις.

Μέτωπο

«Το ξαναζεσταμένο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» διαπιστώνει ο Γιώργος Κυρίτσης «το μόνο που θα επιτύχει θα είναι να ενισχύσει τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και της οργάνωσης των λαϊκών αντιστάσεων». Εχει δίκιο ο σύντροφος, υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο. Υπάρχει βέβαια και το άλλο. Να ξυπνήσει το αληθινό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, εκείνο των μετριοπαθών ψηφοφόρων που πέρυσι έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτα σε εκλογές κι έπειτα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φαν

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς «έχει μεγάλο φαν κλαμπ». Εικάζω πως εννοούσε μέσα στην κυβέρνηση. Αλλά θέλω να καταθέσω στα πρακτικά ότι έχει και εκτός του Μαξίμου. Ως ντοκουμέντο θα επικαλεστώ εκείνο το photoshop σε εξώφυλλο του εφηβικού περιοδικού «Κατερίνα» – οι παλαιότερες σίγουρα θα το θυμάστε – με τον υφυπουργό και τον Σωτήρη Τσιόδρα σε 1980s στυλ και τίτλο «Nick & Savior, οι σκληροί της καραντίνας», το οποίο είχε γίνει viral τον Απρίλιο.

Καφεΐνη

Ο δήμαρχος Αθηναίων προπηλακίστηκε από αναρχικούς που του πέταξαν καφέδες και νερά. Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη μέσω Facebook κατέληγε με την ελαφρώς δηκτική επισήμανση πως «η καφεΐνη προκαλεί νεύρα». Γεγονός. Οπότε δράττομαι της ευκαιρίας να συστήσω στους φίλους οδηγούς που περνάνε από το κέντρο να έχουν καταναλώσει ντεκαφεϊνέ πριν μπουν στο αυτοκίνητο.