Τέσσερα τάνκερ σε λίστα

των αμερικανικών Αρχών

Ο ναυτιλιακός ιστότοπος Tradewinds αναφέρει ότι τέσσερα τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών βρίσκονται σε μαύρη λίστα των αμερικανικών Αρχών για συναλλαγές με τη Βενεζουέλα που μεταφορά πετρελαίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τέσσερα ελληνικά τάνκερ με ξένη σημαία έχουν μπει στη μαύρη λίστα (την αποκαλούμενη SDN) των ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί κατηγορούν τους ιδιοκτήτες ότι έχουν κάνει συναλλαγές με τη Βενεζουέλα. Η Αμερική έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela, από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μεγάλη ανάκαμψη του κινεζικού δείκτη υπηρεσιών

Ο κινεζικός δείκτης PMI για τις υπηρεσίες κατέγραψε τον Μάιο ανάκαμψη και διαμορφώθηκε κοντά σε υψηλό 10 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή η εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να ανακάμπτει με τη βοήθεια κυβερνητικών μέτρων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στο 55 τον Μάιο από 44,4 τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσαν η Caixin Media Co. και η εταιρεία ερευνών IHS Markit. Βελτίωση της δραστηριότητας κατέγραψε και η έρευνα της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας.

Πρόσκληση στην Ινδία

για τη Σύνοδο του G7

Μετά τη Νότια Κορέα πρόσκληση για να παραστεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής του G7 έλαβε και η Ινδία από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο ή ακόμη για πιο μετά η σύνοδος που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του μήνα και ότι θέλει να προσκαλέσει σε αυτήν και άλλες χώρες, όπως την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία. Οι χώρες αναμένεται να συζητήσουν την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Κίνα ρίχνει $56 δισ.

στις μικρές επιχειρήσεις

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, η γνωστή ως Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), θα ενισχύσει την οικονομική υποστήριξη στις μικρές επιχειρήσεις μέσω νέων εργαλείων νομισματικής πολιτικής. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια 400 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από ειδικό εργαλείο δανεισμού για να αγοράσει ποσοστό 40% των δανείων μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.